Republika Srpska

Tehnički remont Bratunac izlaže na sajmu odbrane u Abu Dabiju

Tehnički remont Bratunac će u februaru 2019. godine po drugi put nastupiti na Međunarodnom sajmu odbrane i konferencije u Abu Dabiju - IDEX 2019.

Tamo će, osim svog velikog asortimana proizvoda, predstaviti i usluge i visokotehnološka rješenja po sistemu "ključ u ruke". Takođe, biće to prilika da se prenesu znanja i vještine kroz razne vidove stručnih obuka u cilju razvoja sigurnosnih kapaciteta, kažu za eKapiju iz TRB-a.

Od proizvodne linije odlučili smo se da predstavimo neke na koje smo posebno ponosni. Prikazaćemo naš pištolj prvenac RS9 Vampir (9mm), novu mašinu za humanitarno deminiranje MH-17, na kojoj je napravljen veliki pomak, kako u samoj efikasnosti tako i u dizajnu. Posjetioci će vidjeti i liniju za proizvodnju municije, mobilne zaštitne sisteme, mobilne sisteme za proizvodnju električne energije i sisteme za prečišćavanje vode, radarske sisteme, sisteme za kontrolu pristupa koji su u duhu moderne tehnologije i novih saznanja iz te oblasti.

Kako kažu iz TRB-a, već su učestvovali na IDEX-u i zato su se i ovaj put odazvali, zbog pozitivnog pristupa kojeg imaju ka tom tržištu. Smatraju da je to dobra prilika za predstavljanje svih uspješnih kompanija ovog sektora.

Tržišta Bliskog Istoka i Afrike su u okviru našeg interesovanja u smislu pružanja proizvoda i usluga. Saradnja koju smo ostvarili je svakako na duže staze. Takođe nas prate pozitivna iskustva saradnje namjenske industrije bivše Jugoslavije sa ovim tržištima. Naše iskustvo, kvalitet, posvećenost i stručnost je svakako nešto što je pronašlo plasman i pozitivnu povratnu informaciju - navode iz TRB-a.

Sada, TRB dominantno izvozi na tržište Afrike, uz plasman i na domaću scenu.

Nakon velikih ulaganja u razvojne projekte, modernizaciju, ulaskom u serijske proizvodnje, naša očekivanja su da sveukupni potencijali porastu u 2019. godini. To znači i proširenje izvoznih tržišta. Generalni planovi su da dodatno obogatimo i ojačamo naš portfolio, zaposlimo još ljudi i proširimo kapacitete. Nastavljamo svakako u duhu održive i društveno-odgovorne kompanije - zaključili su u TRB-u.

 

Izvor: ekapija
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog