Kultura

Пјесма „Расти земљо“ наишла на позитивну оцјену код публике

Музички састав „Катера“ из Источног Сарајева тренутно припрема албум првенац на којем ће се наћи шест пјесама, а једна од њих је и пјесма „Расти земљо“, за коју је недавно снимљен спот.

Једна од чланова Музичког састава „Катера“ Јована Бојанић за Фронтал каже да ова пјесма на сликовит начин описује љубав, као и природне мотиве који су увијек били предмет пјесничког стваралаштва.

„Наша пјесма има и дубљи карактер, јер мотив „Расти земљо, роди жито“ двојако представља и нову генерацију која треба да дође иза нас, а коју смо представили кроз дјечицу која се често појављују у споту“, каже Бојанићева.

Она додаје да пјесма, такође, показује љубав између двоје младих људи и дјецу која представљају ново жито.

„Спот су урадили дивни људи из студија „Маубах“ и „Виво“, са којима смо увијек успјешно сарађивали. Екипа је професионална и самим тим, снимање је текло брзо и ефикасно“, додаје Бојанићева.


Јована Бојанић прва с десна

Кадрови су снимани на више локација града Сарајева, комплекса Источник, села Тврдимићи на Требевићу и још неколико мјеста на подручју града Источно Сарајево.

„Снимање спота је текло спонтано, што се може осјетити и током гледања истог. За разлику од спота за пјесму „Катера“, у овом споту се не појављују само чланови „Катере“. Ту су и наши глумци, чланови КУД „Младост“ са Пала, као и дјечица која чине „Катерину“ породицу“, истиче Бојанићева.

Она додаје да су задовољни реакцијом публике након што је њихов други спот угледао свјетло дана, те да увијек треба бити спреман и на позитивне и на негативне критике, што они, како каже, заиста јесу.

„Људи су пјесму доживјели на начин на који смо и ми сами замислили. Рефрен је веома пјевљив, а уз то носи и јаку поруку, тако да се већ може чути како је пјевуше различите генерације. Оно што је битно јесте да имамо циљ да „Катера“ буде све квалитетнија и боља, и заиста радимо на томе“, каже нам Јована.

Према њеним ријечима, снимање спотова и генерално, ауторски рад увијек отвара врата за многе наредне пројекте.

Музички састав „Катера“ у јануару 2019. године одржаће два Божићна концерта. Први је на распореду 5. јануара  у Народном позоришту у Сарајеву, у склопу Божићног програма, а други 8. јануара у Народном позоришту у Мостару.

 

Фронтал/Миљан Рашевић

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog