Sport

Спектакл на "Маракани", Звезда игра против ПСЖ-а

Фудбалери Црвене звезде и Пари Сен Жермена састаће се вечерас у 21 сат на стадиону "Рајко Митић", у утакмици посљедњег, 6. кола Ц групе Лиге шампиона.

Црвено-бели у меч улазе са шансом да евентуалном појбедом, уз повољан резулат на мечу Ливерпул-Наполи поново презиме у Европи. Ипак, за то ће им бити потребно ново чудо и утакмица попут оне против Ливерпула. Први меч у Паризу ПСЖ је добио убједљиво са 6:1.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да је меч против Пари Сен Жермена у Београду права посластица на опроштају од Лиге шампиона и један од оних за које се живи и у којем његови фудбалери треба да уживају.

"Да смо могли да бирамо на крају 2018. године пред нашим навијачима ривала сви бисмо се слозили да дође Пари Сен Жермен. Година је била јако успјешна и зато је велико задовољство што играмо са феноменалном екипом. ПСЖ је направљен да освоји Лигу шампиона, као и Ливерпул и Наполи, али не плашимо га се, иако имамо респект. За ове утакмице се живи, новац не може да га купи и треба да уживамо", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Како је рекао, поносан је што његов тим има прилику да игра такву утакмицу у Београду.

"Борићемо се до посљедњег атома снаге, имамо обавезу према навијачима. Они су већ прошли групу ако бисмо мјерили подршку, али исто тако је важно да представимо Београд на најбољи начин као домаћина. Да ли навијачи могу да неутралишу квалитет ПСЖ-а? Не знам, и они су навикли да играју пред пуним трибинама".

Тренер Пари Сен Жермена Томас Тухел није дао значај чињеници да Наполи и Ливерпул ове сезоне нису побиједили Црвену звезду у Београду и поручио је да су три бода императив за његову екипу због пласмана у осмину финала Лиге шампиона.

Парижанима је потребан тријумф у Београду како би обезбиједили мјесто међу 16 најбољих тимова у Европи, без обзира на резултат из другог меча Ц групе Ливерпул - Наполи на Енфилду.

"Нема превише компликација. Побједа нас води даље, иако ће бити то тешко остварити на "Маракани". Битно је да одиграмо добро и не гледамо дешавања у Ливерпулу", рекао је Тухел.

Од повреда су се дефинитивно опоравили најбољи фудбалер "светаца" Нејмар да Силва и нападач Чупо Мотинг.

Утакмица Ц групе Лиге шампиона између Црвене звезде и Пари Сен Жермена игра се на стадиону "Рајко Митић" од 21 сат.

Распоред свих утакмица у ЛШ:

А група: Монако - Борусија Дортмунд (21), Клуб Бриж - Атлетико Мадрид (21).

Табела: Атлетико 12, Борусија 10, Бриж 5, Монако 1

 

Б група: Интер - ПСВ (21), Барселона - Тотенхем (21).

Табела: Барселона 13, Тотенхем 7, Интер 7, ПСВ 1

 

Ц група: Црвена звезда - Пари Сен Жермен (21), Ливерпул - Наполи (21).

Табела: Наполи 9, ПСЖ 8, Ливерпул 7, Црвена звезда 4

 

Д група: Галатасарај - Порто (18.55), Шалке - Локомотива Москва (18.55).

Табела: Порто 13, Шалке 8, Галатасарај 4, Локомотива 3

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog