Zanimljivosti

Amerikanka prešla 1,6 miliona kilometara sa Hjundaiem! (VIDEO)

Prosječan Amerikanac godišnje pređe 14.000 milja, odnosno 22.530 kilometara. Međutim, Fara Hajns je prešla čak milion milja, odnosno 1,6 miliona kilometara sa svojom Hjundai Elantrom!

Ova gospođa iz Kanzasa prosječno prelazi 320.000 kilometara godišnje, dok dostavlja auto dijelove i ostale proizvode. 

Tako je za samo pet godina stigla do milion milja na svom brojaču kilometraže (odometru) u Elantri iz 2013. godine, sa originalnim motorom, što je izuzetno rijetko i impresivno da je čak i južnokorejska kompanija bila skeptična. 

Zbog toga su Hjundaievi inženjeri napravili nekoliko testova i kontrolisali istoriju servisa, kako bi utrvdili tačnost odometra.


Nakon što su potvrdili validnost, Hjundai je nagradio Hajns zbog lojalnosti, pa su je iznenadili sa potpuno novom Elantrom za 2019. godinu. 

"Moj Hjundai je bio sjajan automobil. Ključ dostizanja milion milja je redovno održavanje i naravno kvalitetno vozilo", rekla je Hajns. 

S obzirom da većina odometara ima maksimalno 999.999 milja, Hjundai je odlučio da napravi poseban amblem "1 milion milja" i doda ga na kontrolnu tablu nakon što Fara prekorači magičnu granicu i brojač se resetuje na nulu. 

Taj amblem je sada dostupan za sve vlasnike Hjundai vozila koja su prešli milion milja.

 

Izvor: B92
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog