Politika

Nedeljko Čubrilović izabran za predsjednika DEMOS-a

Članovi Osnivačke skupštine Demokratskog saveza (DEMOS) izabrali su danas Nedeljka Čubrilovića za predsjednika ove stranke.

Skupštinu je otvorila predsjednica Inicijativnog odbora za osnivanje Demokratskog saveza Spomenka Stevanović, prenosi RTRS. 

Čubrilović je rekao novinarima nakon Osnivačke skupštine Demosa da je "DEMOS stranka centra, desno orijentisana, nacionalno osviješćena, te će se tako i ponašati", istakao je Čubrilović i podsjetio da je njihovo osnovno članstvo ono koje je bilo i u DNS-u i da to potvrđuju članovi Glavnog odbora, opštinski odbori i odbornici te stranke koji su im se priključili, ali da računaju i na rast podrške.

Čubrilović je ranije izjavio da će osnova politike DEMOS-a biti angažovanje na razvoju realnog sektora i društva koje će biti po mjeri naroda.

Prema njegovim riječima, ova partija će gajiti partnerske odnose sa svojim dosadašnjim partnerima.

Govoreći o saradnji sa DNS-om, Čubrilović je rekao da članovi Demosa nemaju problema sa svojim bivšim kolegama.

"Nismo bacali kamenje jedni na druge, bilo je političko razmimoilaženje i nema razloga da ta saradnja ne bude korektna", dodao je Čubrilović.

DEMOS će imati predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske s obzirom da je na toj poziciji Čubrilović, ministra u Vladi, tri poslanika u parlamentu RS i više od 70 odbornika u gradskim i opštinskim skupštinama.

 

Izvor: RTRS
Foto: Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog