Kultura

Свечано отворена реновирана сцена „Петар Кочић“

Премијерним извођењем представе „Како засмијати Бога“, аутора Шона Гренана, у режији Жељка Стјепановића, у понедјељак 24. децембра, званично је отворена реновирана сцена „Петар Кочић“.

У изложбеном салону НПРС „Живорад Жика Пећарић“, са почетком  у 20.00 часова, отворена је изложба графичких радова пристиглих на конкурс за израду новог логотипа за сцену „Петар Кочић“. Изложбу под називом „Кроз мећаву“ у организацији Друштва бањолучких дизајнера (ДБД), отворила је помоћница министра за културу у Влади РС, Тања Ђаковић. 


Свечаности отварања сцене „Петар Кочић“, присуствовали су и градоначелник Бање Луке, Игор Радојичић, српски делегат у Дому народа БиХ и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Небојша Радмановић, и предсједник Управног одбора НПРС, Александар Пејаковић. 

Небојши Радмановићу је уручена захвалница за изузетан допринос позоришној умјетности у Републици Српској, а одлуком колегијума директора Народног позоришта РС додијељена је захвалница сценографу НПРС Драгани Пурковић Мацан, за посебан допринос у реализацији адаптације сцене „Петар Кочић“, и архитекти ентеријера Биљани Новаковић, такође је одлуком колегијума директора НПРС, додијељена захвалница за посебан допринос у реализацији адаптације сцене „Петар Кочић“.


Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog