Svijet

Tramp dječaku: "Vjerovanje u Djeda Mraza sa sedam godina je marginalno"

Američki predsjednik i prva dama su odgovarali na pozive djece koja su pitala šta im je Djed Mraz spremio, prenosi britanski Gardijan.

Američki predsjednik Donald Trump i prva dama Melania Trump su na Badnjee veče odgovarali na telefonske pozive djece koja su bila nestrpljiva da saznaju gdje je Djed Mraz.

U jednom razgovoru, Trump je pitao 7-godišnjeg dječaka: "Da li još uvijek vjeruješ u Djeda Mraza?", i nakon nekoliko trenutaka dodao: "Jer u sedmoj godini to je marginalno, zar ne?"

Gospođa Trump je izjavila da je Djed Mraz u Sahari. Nekoliko minuta kasnije, izvještavala je da je Djed Mraz daleko u Maroku, ali da će biti kod kuće pozivatelja na božićno jutro.

Prva dama je kasnije objavila da je pomaganje djeci da prate Djeda Mraza postala jedna od njenih omiljenih tradicija.

Program NORAD Tracks Santa postao je božićna tradicija nakon što je jedno dijete 1955. godine pogrešno pozvalo Sjevernoameričku komandu za vazduhoplovnu odbranu i zatražilo da razgovara sa Djeda Mrazom.

Predsjednik SAD-a i prva dama su kasnije otputovali u Nacionalnu katedralu u Vašingtonu kako bi prisustvovali svečanoj svetoj pričesti na Badnjak. 

 

 

Izvor: theguardian

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog