Sport

Sara Lučić - najperspektivniji sportista Srpske

Sara Lučić je ove godine učestovala na atletskim takmičenjima u BiH i Republici Srpskoj i bila neprikosnovena u skoku u vis u svojoj kategoriji.

Atletičarka sokolačkog "Glasinca" Sara Lučić proglašena je za najperspektivnijeg sportistu na izboru deset najboljih sportista Republike Srpske za 2018. godinu u organizaciji "Glasa Srpske". 

Sara je šampion Republike Srpske i BiH u skoku uvis, 19. u svijetu i šesta na Mediteranu. 

Trener "Glasinca" Neđo Đurović ističe za Srnu da je Lučićeva u 2018. godini više puta rušila rekorde BiH za mlađe juniore u dvorani i na otvorenom. 

On je podsjetio da je ova mlada atletičarka postigla rekord Republike Srpske i BiH u dvorani preskočivši 174 centimetra. 

"Ove godine, oborila je rekord BiH za seniorke skokom od 183 centimetra u Baru i time ispunila normu za učešće na Svjetskom prvenstvu u finskom gradu Tampere, gdje je zauzela 19. mjesto među 35 finalistkinja", navodi Đurović. 

Lučićeva je na Mediteranskim igrama 2018. u kategoriji do 23 godine bila šesta, a sa Balkanijade je donijela dvije bronze, nakon nastupa u dvorani i na otvorenom sa rezultatom 176 centimetara. 

Đurović kaže da je Sara Lučić ove godine učestvovala na atletskim takmičenjima u BiH i Republici Srpskoj i bila neprikosnovena u skoku uvis u svojoj kategoriji. 

Trener sokolačkih atletičara navodi da Lučićeva u proteklih devet godina, koliko trenira, svake godine napreduje tri do pet centimetara, a jedne - čak 12 centimetara, te da nije stagnirala. 

Sara Lučić je maturant sokolačke gimnazije, a već devet godina redovno trenira šest dana u sedmici po dva časa dnevno. 

Na sokolački stadion odveo ju je otac kada je imala samo deset godina i još čuva dres Atletskog kluba "Glasinac", koji je tada dobila na poklon i koji je od tada, kako kaže, neka tanana nit veze sa sportskim društvom. 

Zahvaljujući atletici, ističe, upoznala je mnogo sportista, posjetila više gradova u koje možda nikada ne bi stigla da nije uspješna u atletici i zato preporučuje mladima da pođu njenim stopama.

"Osjećaj da ste među dvadeset najboljih na svijetu u svojoj disciplini ne može se riječima opisati, ali daje snagu da nastavim sa treninzima i savladavanjem novih centimetara na ljestvici", naglašava Lučićeva. 

Ona napominje da dobre rezultate postiže redovnim treningom, upornošću i voljom, ali i podrškom roditelja i starijeg brata Aleksandra, osvajača više medalja u bacanju koplja na atletskim prvenstvima BiH i Republike Srpske. 

Sara dodaje da joj je najteže kada joj medalja izmakne za jedan centimetar, što se dešavalo nekoliko puta. 

Ova šampionka, koja je proglašena za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske za 2018. godinu, imala je više poziva od sportskih radnika iz SAD da karijeru nastavi, uz studij, na nekom od univerziteta u njihovoj zemlji, ali da o tome još razmišlja. 

Lučićeva će, najvjerovatnije, studirati na nekom od fakulteta u Novom Sadu, gdje će moći da nastavi sa treninzima. 

Ovih dana, Sara Lučić se priprema za nastup na dvoranskom prvenstvu Srbije van konkurencije kako bi ispunila normu za odlazak na Mediteranske igre, koje se u januaru održavaju u Francuskoj. 

 

Izvor: srna
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog