Vijesti

Održan svečani defile povodom Dana Republike Srpske (FOTO)

U Banjaluci je održan svečani defile povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, a učesnike svečanog defilea na Trgu Krajine dočekali su zvaničnici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, gosti iz Srbije i ruski ambasador Petar Ivancov.

"Sigurna sam da je Srpsku očuvala ljubav našeg naroda i ta ljubav čuvaće je i dalje. Naša obaveza je da budemo jedinstveni i da budemo okupljeni oko interesa Republike", rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas na svečanom defileu povodom Dana Republike.

Predsjednici Republike Srpske raport je predao komandir počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitormir Petričević.

Na svečanom defileu povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci je danas promovisano i prvo oklopno vozilo proizvedeno u Srpskoj - "despot", kompanije "Tehnički remont Bratunac, što je izazavalo posebnu pažnju građana.

Svečanom defilu prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Defileu su prisustvovali i predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, pripadnici Trećeg /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici diplomatskog kora, te zvanice iz javnog i društenog života i brojni građani.

Uz pratnju Ranka Pavića i trubača iz Policijskog orkestra, te vokala Aleksandra Dulića policijskog službenika Ministarstva unutrašnjih poslova učesnici defilea otpjevali su pjesmu "Pukni zoro", čime je i završen svečani defile.

Izvođenje pjesme "Pukni zoro" možete pogledati OVDJE

 

Frontal

 

 

 

 

Blog