Region

Брнабић: До сада смо помогли Републику Српску са 22 милиона евра

Прошле године отворили смо најлепши пројекат Дом културе у Невесињу који носи име Небојше Глоговца. Око седам милиона евра смо дали само за Сребреницу”, навела је премијерка.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић истакла је данас да ће наставити политику коју је покренуо Александар Вучић док је водио владу, која је политика не ријечи, већ дјела у односу према РС, и указала да је до сада Српској упућено помоћ у укупној вриједности од око 22 милиона евра.

Брнабић је, гостујући на телевизији „Хепи”, казала да се вратила са предивним утисцима са обиљежавања Дана РС и да је видјела да су људи поносни и срећни.

„Људи у Србији често не разумију довољно, а ни ја то нисам раније довољно разумјела, колико значи људима Српска за стабилност, сигурност, основну безбједност и другу будућност у том миру”, рекла је она.

Казала је да јој је велика част што је добила орден РС, не само за њу лично, већ за цијели тим који је радио на добрим односима заједно са предсједником Александром Вучићем.

„То није само орден за мене, већ цијелу владу Србије, која је наставила политику коју је поставио Вучић као премијер. Ја сам из те његове политике учила И видјела колико је важно нашем народу у Републици Српској, као и Србима у Србији да имамо најбоље односе”, нагласила је Брнабић.

Она је подсјетила да је Србија ишла у политику помоћи од 2014. године, а да је ранија политика остајала само на ријечима.

„Ми смо од 2014. упркос мјерама фискалне консолидације помагали. Ишли смо мало по мало. Дали смо милиона евра 2014. најпре за помоћ послије поплава. Ми смо до сада укупно дали око 22 милиона евра за помоћ РС - како за конкретне пројекте из области инфраструктуре, за школе, болнице, домове културе. Прошле године отворили смо најлепши пројекат Дом културе у Невесињу који носи име Небојше Глоговца. Око седам милиона евра смо дали само за Сребреницу”, навела је премијерка.

„Није то више политика само на ријечима, већ конкретне сарадње. Видите да смо ми често тамо, и представници РС код нас. Имамо заједничке сједнице владе. Посљедњу смо имали у Требињу у августу, а сљедећу ћемо имати у Србији”, казала је Брнабић.

Истакла је да се осјећа увијек као код куће када је у Републици Српској, додајући да су односи Српске и Србије посебни, нормални и природни, те да никога не угрожавају, а посебно не однос Србије са БиХ.

Подсјетила је да је Србија гарант Дејтонског споразума.

Указала је да је занимљиво да су представници хрватског народа били на свечаности у Републици Српској, што је показатељ да Српска није против било кога или било чега, већ значи сигурност и стабилност за Србе.

 

Извор: Политика
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog