Region

Комеморација Шекуларцу: Опроштај од непоновљивог шармера

Комеморација поводом смрти легендарног фудбалера Црвене звезде и репрезентативца Драгослава Шекуларца одржана је данас у Медија центру стадиона „Рајко Митић”.

На мјесту гдје је чувени дриблер дизао публику на ноге од њега су се опростили породица, пријатељи, бивши саиграчи и бројни асови.

Предсједник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, на ивици суза и дрхтавим гласом, поручио је да је Шекуларац био јединствен.

„Опраштамо се од Шекуларца, виртуоза фудбала, део богате историје Звезде коју је и сам стварао. Мајсторство на терену пренио је и као тренер. Много је тога урадио и постигао, немогуће је то ријечима описати. Људи су га вољели, навикао је Звездину публику на мајсторство, зато и она данас тражи такве. Био је играч – шмекер, шаљивџија и боем, права инспирација многима”, рекао је Мијаиловић, преноси Танјуг.

Он је додао да је клуб поносан на Шекуларца, другу Звездину звезду, и да има велике заслуге што је Црвена звезда најгледанији клуб у овом делу Европе.

Александар Марковић тешко је поднио одлазак бившег саиграча.

„Тужан је дан за све Србе и звездаше, од данас ће Драгослав бити на звезданом небу. Ту и припада... Имао сам срећу да играм са њим, вечно ће живети легенда његових анегдота”, навео је Марковић.

Бошко Ђуровски у јако емотивном излагању подсјетио је колики траг је оставио Шекуларац.

„Имао сам част да ме тренираш, фудбал је за тебе био једноставан. Захваљујући Шекију смо отац и ја постали звездаши... У Звезди су били велики играчи, фудбалски џентлмени, генији, кобре, мајстори, али Шеки нико није био као ти. Дриблинг је у фудбалу све, а ту је био најбољи”, поручио је Ђуровски, послије чега је настао велики аплауз.

У част популарног Шекија, који је преминуо у суботу у 82. години, емитован је и документарац кроз који је приказана његова богата каријера.

Комеморацији су присуствовали први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, министри Александар Антић и Вања Удовичић, функционер Уефа Зоран Лаковић, легенде црвено-белих Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Зоран Филиповић, Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, легенда Партизана Момчило Вукотић, први човек кошаркашког клуба Небојша Човић, легендарни кошаркаш Зоран Мока Славнић, потпредседници Фудбалског савеза Србије Марко Пантелић и Ненад Бјековић, селектор Младен Крстајић, некадашњи селектор Илија Петковић, Звездин директор Звездан Терзић, тренер Владан Милојевић и многи други...

Сахрана Шекуларца заказана је за данас од 14.30 у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

 

Извор: Политика
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog