Vijesti

Вишковић - Вучић: Србија ће увијек бити снажан ослонац за Српску

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Републике Српске Радован Вишковић разговарали су у Београду о конкретним заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима, те истакли да Србија представља и да ће увијек бити снажан ослонац за Српску.

Вишковић је рекао да се радује садржајној и интензивној сарадњи са Вучићем и Владом Србије, са којом ускоро очекује нову заједничку сједницу, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

Истакао је да је "Вучић први предсједник Србије који је прешао са ријечи на дјела", јер је испунио обећања и помогао изградњу различитих објеката и инфраструктурних пројеката у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Вишковић је захвалио на досадашњој помоћи Србије и рекао да се радује сваком њеном успјеху, јер јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску.

Вучић је пожелио Вишковићу много успјеха на одговорној дужности, уз увјерење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбиједи напредак и благостање.

Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза.

Вучић је рекао да ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увијек бити снажан ослонац Републици Српској.

"Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза", нагласио је Вучић.

Рекао је да је, због економског просперитета и остварења заједничких планова, најважније сачувати мир и стабилност у Републици Српској и БиХ.

Након састанка са Вучићем, Вишковић се састао са премијерком Србије Аном Брнабић.

Састанку, који је организован у згради Владе Србије, присуствовао је и генерални секретар Службе предсједника Републике Српске Синиша Каран.

Ово је прва званична посјета Радована Вишковића од ступања на дужност предсједника Владе Републике Српске.

Вишковић је раније за почетак фебруара најавио и заједничку сједницу влада Српске и Србије.

Он је раније рекао да је приоритет Српске сарадња са Србијом, и то не само институционална и политичка, већ и све што омогућава Споразум о специјалним паралелним везама.

"Отворили смо већ питања неких пројеката, прије свега хидроенергетског потенцијала ријеке Дрине, хидроелектрана "Паунци" и "Фоча". Учинићу све да Влада Српске уради свој дио посла, а то је да буде додијељена концесија нашем матичном предузећу прије заједничке сједнице влада", нагласио је тада Вишковић.

 

Извор: РТРС
Blog