Region

Од понедјељка у Београду билборди са пословицама и загонеткама

У наставку акције "Његујмо српски језик" Министарства културе и информисања Србије, од понедјељка, 21. јануара, на билбордима широм Београда биће изложени постери са изабраним народним пословицама и загонеткама који на ефектан начин свједоче о значају језика којим се говори.

Такође, током фебруара у највећим градским центрима Србије биће одржан "Караван културе говора", који ће, уз друге стручне сараднике, водити Арно Гујон, и до сада освједочени сарадник акције "Његујмо српски језик", саопштено је из Министарства културе и информисања Србије.

Акција "Његујмо српски језик", која се бави његовањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености, организована је у априлу 2015. године на нивоу града Београда, уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета Универзитета у Београду и Библиотеке града Београда.

Формирањем Посебног одбора у октобру 2016. године акција је проширена на републички ниво, уз учешће Министарства културе и информисања, Министарства просвјете, науке и технолошког развоја и РТС-а.

 

Извор: Срна/РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog