Društvo

Светосавски бал у Банском двору

Светосавски бал у Бањалуци биће одржан вечерас у концертној дворани Банског двора у организацији Културно-умјетничко друштво "Свети Сава".

Предсједник Управног одбора КУД-а "Свети Сава" Миленко Дулић рекао је Срни да ће на овогодишњем четвртом балу, који организује ово друштво, учествовати КУД-ови "Чајавец", "Пискавица" и "Пелагић", те Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша".

Дулић је рекао да ће на наступити и "Паладио стринг квартет", бањалучка група "Оне три", те солисти Марко Цвијић, Бојан Чикић, Борко Милошевић, Горан Ћетојевић, уз пратњу Народног оркестра КУД "Свети Сава".

Он је истакао да грађани који желе присуствовати светосавском балу могу преузети позивнице на портирници Банског двора, те напоменуо да сви гости морају бити пригодно обучени.

Дулић наводи да је КУД "Свети Сава" основан 2007. године, те да је у свом досадашњем раду одржао велики број концерата и јавних наступа, чиме настој очувати традицију и промовисати нашу културу широм Европе.

Осим поставкама кореографија и обичаја, Дулић каже да је КУД "Свети Сава" проширио своје дјеловање и прије четири године започео организацију светосавског бала у Бањалуци.

"Добили смо и ове године подршку града Бањалука за реализацију четвртог светосавског бала. Увјерени смо да ће ова манифестација постати традиционална у нашем граду", каже Дулић.

Светосавски бал биће одржан у концертној дворани Банског двора са почетком у 19.00 часова.

 

Извор: Срна
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog