Vijesti

Na Mrakovici počinju "Dani zime na Kozari"

Na Mrakovici će danas i sutra biti održana tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari".

Otvaranju manifestacije, koje je predviđeno za sutra, prisustvovaće ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Otvaranje je zakazano za sutra u 11.00 časova, a Kovačeva, Rešićeva i ostale delegacije prethodno će položiti vijenac palim žrtvama u Memorijalnoj zoni spomenika na Mrakovici.

Direktor prijedorske Turističke organizacije Amira Ganić potvrdila je da će danas, prvog dana manifestacije, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros" biti održan planinarski marš.

Ona je navela da će danas, u organizaciji Planinarskog skijaškog društva "Ljubijski rudar", biti održan ski-kup u tri kategorije - srednjoškolci, stariji i mlađi osnovci.

Centralni dio manifestacije "Dani zime na Kozari", planiran za sutra, obuhvatiće sportska takmičenja gradova i opština Potkozarja i okruženja, te gastro takmičenja.

Očekuje se učešće 31 gastro ekipe, i to osam škola, 12 lovačkih udruženja i 11 odreda i planinarskih društava.

Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje manifestacije planirano je za sutra od 15.00 do 15.30 časova.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend "Bećari", Gradiški tamburaši, pjevačke grupe kulturno-umjetničkih društava "Knešpolje" iz Knežice, "Јabuka" iz Kozarske Dubice i "Una" iz Novog Grada.

Ulaz u Nacionalni park "Kozara" će u toku trajanja ove manifestacije biti naplaćivan po promotivnoj cijeni - jedna KM.

Za sve učesnike i posjetioce biće obezbijeđen besplatan prevoz - iz Prijedora 13 autobusa, iz Gradiške dva, iz Banjaluke i Kozarske Dubice po tri, te po jedan autobus iz Oštre Luke i Novog Grada.

Za posjetioce koji dolaze automobilima obezbijeđen je parking prekoputa restorana "Bijele vode" i kod Sportskog centra "Benkovac", odakle će biti organizovan autobuski prevoz do Mrakovice.

"Dane zime na Kozari" organizuju grad Prijedor, Nacionalni park "Kozara", te turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške.

Pokrovitelj 13. manifestacije je grad Prijedor, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i brojni prijatelji manifestacije.


Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog