Vijesti

Stevandić: Govedarica neka prouči dokumente koje je SDS usvajao do 2005.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić pozdravio je stav predsjednika SDS-a Vukote Govedarice u vezi sa NATO integracijama BiH i što skorijeg formiranja vlasti na nivou BiH.

Stevandić je izjavio Srni da želi još samo da poruči Govedarici da bi bilo dobro da je proučio sve dokumente koje je partija na čijem je čelu usvajala do 2005. godine, a koji su izražavali opredjeljenje za NATO integracije.

– Preporučujem mu da pročita samo Zakon o odbrani i Deklaraciju o strateškim opredjeljenjima Srpske u sistemu odbrane, usvojenu 18. marta 2005. godine, u vrijeme kada je SDS zajedno sa PDP vršio vlast u Srpskoj. U tom dokumentu, između ostalog, piše da će Republika Srpska podržati NATO integracije BiH – naglasio je Stevandić, dodavši da on u tom SDS-u nije učestvovao.

On je pozvao Govedaricu i ostale funkcionere SDS-a da dobro pročitaju šta su njihovi prethodnici usvajali prije nego neosnovano krenu sa optužbama da neko drugi mijenja stavove.

– Ali da se manemo prepucavanja i politikanstva jer nema svetaca u našoj ranijoj politici prema NATO savezu kao što ni NATO nije svetački nastrojen prema Republici Srpskoj. Na snazi je Deklaracija o neutralnosti koju je usvojila Narodna skupština Srpske, koja nas sve obavezuje, i koja je anulirala sve ranije odluke i pozicionirala nas u ekvidistancu koja nam čuva budućnost i daje mogućnost da sami odlučujemo – zaključio je Stevandić.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog