Kultura

Izložba "Češka zima" od 11. februara u Zetri

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini organizuje izložbu ilustracije pod nazivom „Češka zima“ povodom učešća sportista i predstavnika Olimpijskog komiteta Republike Češke na EYOF 2019.

Ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini Nj.E. Jakub Skalník će svečano otvoriti izložbu u VIP salonu dvorane Zetra 11. februara 2019. godine prije početka hokejaške utakmice izmedju Reprezentacija Republike Češke i Ruske Federacije. Izložba će biti dostupna tokom trajanja EYOF-a 2019.

Sa izložbom su imali priliku upoznati se posjetioci Olimpijskih igara održanih prošle godine u Koreji. Ilustracije je objavila istaknuta izdavačka kuća Albatros u Republici Češkoj. Slike su objavljene u istoimenovanoj publikaciji. 

Projekat „Češka zima“ je nastao tokom prve godine pedagoškog djelovanja ilustratorke i autorke Renáte Fučíkové u Ateljeu medijske i didaktičke ilustracije pri Fakultetu dizajna i umjetnost Ladislava Sutnara u Plzenu. Češka sportska zima je puna ličnosti i priča, a češki sportisti, skijaši i klizači su postigli dosta i neizbrisivo su ušli u istoriju zimskih sportova. 


Frontal
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog