Vijesti

Od danas povratak kiše i snijega u cijeloj BiH

Početak nove sedmice prati povratak kiše i snijega u Bosni i Hercegovini, a najviše padavina trebalo bi biti zabilježeno u ponedjeljak.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada i usloviće padavine i pad temperature vazduha u cijeloj zemlji. U nizinama će početkom dana padati kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature vazduha i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. 

Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po kvadratnom metru, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara. 

Najtoplije će biti u jutarnjim satima. Očekivana temperatura vazduha je većinom između 4 i 10 stepeni, a dolaskom padavina temperatura će biti u opadanju.

U utorak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme uz slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini će biti većinom pretežno vedro, oblačno na sjeveru Hercegovine i vjetrovito u cijeloj zemlji.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom će biti između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha će uglavnom biti između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U srijedu će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak prognozirani su snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša. U Hercegovini će biti većinom pretežno vedro. Oblačno će biti na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuju susnježica ili snijeg. Vjetrovito će biti u cijeloj zemlji. 

Najniža jutarnja temperatura vazduha će većinom biti između -6 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U četvrtak će u većem dijelu zemlje biti oblačno. Umjereno oblačno na jugu. U Bosni se većinom prognozira slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima moguća je slaba kiša, a bez padavina će biti u Hercegovini. Puhaće vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha će većinom biti između -4 i 1 stepen. Najviša dnevna temperatura vazduha će uglavnom biti između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

 

Izvor: Klix.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog