Društvo

Najposjećeniji vikend na Jahorini obilježio i milioniti prolaz

U olimpijskom centru Jahorina bilježe porast broja skijaša u odnosu na prošlogodišnju rekordnu sezonu za čak 36% u dosadašnjem dijelu sezone, dok je ovog, najposjećenijeg vikenda do sada na Jahorini skijalo i bordalo gotovo 20.000 zadovoljnih korisnika usluga Olimpijskog centra.

U OC Jahorina smatraju ovaj porast velikim uspjehom posebno kada se uzme u obzir opadajući trend broja skijaša u cijelom svijetu.

Takođe se, već 73. skijaškog dana, mogu pohvaliti i ostvarenim milionitim prolazom što je takođe značajan podatak iako je u tek u toku prva polovina ski sezone. Nagradu za milioniti prolaz, vaučer za skijanje i kacigu koja je ujedno i apel svim skijašima i borderima da paze na svoju i bezbjednost drugih, osvojila je sedmogodišnja Milena Đukanović koja je kako kaže prošle godine naučila i zavoljela skijati upravo na olimpijskoj Jahorini.

Na skijalištu Jahorina skijašima i borderima su trenutno na raspolaganju svih 7 instalacija, svih 40km staza i tri poligona za obuku, a savršeni uslovi za skijanje su najavljeni i do kraja februara, dok za sljedećih pet dana, po prognozi, svaki dan očeku snježne padavine koje će dodatno poboljšati uslove za skijanje.

Pored toga, Olimpijski centar „Jahorina" pripremio je i brojna uzbudljiva dešavanja u narednom periodu, poput humanitarne trke „Podrži život" koja će se na stazi Poljice održati u nedelju, 24. februara sa početkom u 11:30 časova, zatim veliki osmomartovski spektakl uz koncerte Dragane Mirković, Nikoline Kovač i Dejana Petrovića sa Big bendom nakon kojeg će uslijediti ženski vikend, te promo vikendi sa popustom od 20 odsto na sve ski karte. Bitno je najaviti i „Trku poznatih ljubitelja Jahorine" koja će se na Poljicama održati 2. marta ali i atraktivno takmičenje Red Bull Home Run koje će na Jahorini 16. marta ugostiti veliki broj zaljubljenika adrenalina i sigurno im omogućiti dobar provod i zabavu.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog