Vijesti

Бјелица: Избори су били дебакл, изабрати ново вођство СДС-а

Српска демократска странка је пред колапсом. На ово сам одавно упозоравао, о овоме сам писао и говорио. Многи су затварали очи и гурали главу у пијесак не желећи да признају да сам у праву, рекао је Милован Бјелица, потпредсједник СДС-а и начелник општине Соколац за портал ове општине.

Када сам говорио да предсједник Говедарица треба да поднесе оставку због лоших резултата на општим изборима 2018. године, упозорио сам и да се не ради на припреми за ванредне локалне изборе у Добоју и Требињу, али ни у Рибнику, те у општинама у ФБиХ, Гламочу, Грахову, Петровцу и Дрвару. О дешавањима и припреми за опозив начелника Миличевића у Теслићу нико у странци и не говори.

Добој смо изгубили тек када је предсједник наше странке отјерао људе који су били спремни да након општих избора разговарају са свима.

Па да ствар још буде гора, након тога је он почео да разговара и преговара како би себи обезбједио мјесто у Вијећу народа.

У српским општинама у Федерацији БиХ, Српска демократска странка на изборима није ни учествовала. За предсједника Говедарицу и уски круг његових послушника ове општине нису важне, јер како другачије објаснити да нису ни прстом мрднули да обнове и среде тамошње општинске одборе.

На изборе у Требињу СДС није ни изашла под својим именом и са својим кандидатом. Умјесто тога “Требиње заслужује боље” и др Борјан добили су повјерење 4 511 бирача, његов противкандидат 9 728, а право гласа у Требињу је имало 30 537 бирача. Толико о алармирању гласача, о излазности и о способностима људи који у Требињу себе сматрају опозицијом. Није ли то наш велики пораз у Херцеговини? Херцеговини из које је предсједник странке Вукота Говедарица.

Све је урушено, а тај човјек све је и обесмислио. Први је и једини предсједник неке странке који је ушао у Вијеће народа Републике Српске. Сјетимо се како су га на улици шетали и устоличавали га на функцију предсједника Републике.

Једини је који ни у свом завичају није у стању да побједи, али који побједнике понижава, напада, смјењује и избацује.

Зато морам да поновим да је вријеме да сам оде. Да нас поштеди даљег урушавања и да нам допусти да се припремамо за наредне локалне изборе консолидовани и у миру.

Уколико неће, ванредна скупштина ће се одржати и он ће бити смијењен. То се више не може и не смије одлагати.

Због свих оних који су са чланском картом Српске демократске странке дали своје животе, стварајући Републику Српску. Оних којима је Армија БиХ када би их заробила те чланске карте гурала у уста и додатно их мучила и злостављала. Због свих оних који су у миру смјењивани, затварани и кажњавани од стране међународне заједнице како би се сломила кичма Републике Српске.

Због свих разочараних, привржених и достојанствених чланова и симпатизера, господине Говедарица ви ћете или отићи или бити смјењени, а можда чак и избачени. Доста је више ваших “мјера” и избацивања, кажњавања и играња са државотворном странком.

Позивам све општинске одборе Српске демократске странке и све чланове странке да се припреме за изборе на којима ћемо бирати нова руководства и новог предсједника странке.

То је наш једини пут и једини начин да сачувамо странку, односно људе који и даље вјерују у оне идеје демократије, патриотизма и саборности које од оснивања баштинимо у својим срцима и душама, а које су многи урушавали и газили и што је најгоре то радили док су били или и даље јесу у нашим редовима. Зато је вријеме да очистимо своје двориште и сва дворишта у сваком мјесту и у сваком одбору странке у Републици Српској и у српским општинама у ФБиХ, како би спремно и снажно дочекали 2020. годину и локалне изборе.

 

Извор: opstinasokolac.net
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog