Republika Srpska

Подршка Бијељине мајевичким општинама у изградњи планинског туристичког комплекса

Седам локалних заједница из сјевероисточног дијела БиХ – Бијељина, Угљевик и Лопаре из Републике Српске и Тузла, Сапна, Теочак и Челић из Федерације БиХ разматрају могућности учешћа у заједничком пројекту изградње туристичко-рекреативног комплекса са етно-селом на мајевичком локалитету Бусија.

Овим поводом у Бијељини су се састали градоначелник Мићо Мићић и начелник Општине Лопаре Радо Савић, који су разговарали о детаљима реализације овог пројекта. 

У плану је да се комплекс гради на површини од неколико десетина хектара на 840 метара надморске висине. На тај начин би Бусија добила шансу да постане туристички бисер региона, али и тачка везивања и сарадње, имајући у виду да преко ње прелази међуентитетска граница. 

Ријеч је о озбиљном туристичком пројекту у оквиру ког је у плану изградња хотела, бунгалова, трим-стаза, скијалишта, шеталишта и бројних другихсадржаја. Први инфраструктурни радови планирани су већ на прољеће.

Овај пројект биће од користи Мајвевичанима, али и становницима Семберије, очекује први човјек Бијељине Мићо Мићић. 

"Сви пројекти који се доприносе развоју увијек ће бити поздрављени од Градске управе и мене лично, а посебно велики инфраструктурни пројекти за које очекујемо да ће се у наредном периоду почети радити", истакао је Мићић. 

Начелник Лопара Радо Савић сматра да је овај пројекат изузетно важан јер спаја, а не раздваја људе.

"Захвални смо привредницима који су спремни да уложе у отварање нових радних мјеста и развој реалног сектора што ће оживјети мајевички крај, како због запошљавања, тако и због развоја села и пољопривреде, јер би за један такав туристички комплекс било потребно доста домаће здраве хране", увјерен је Савић.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Po vašoj procjeni koliko će vam trebati novca da bi spremili djecu u školu?

Rezultati ankete
Blog