Društvo

Dodjela priznanja najuspješnijim polaznicima - Frontal Blog Challenge Vol. 2

Sinoć je u Sarajevu održana ceremonija dodjele priznanja najuspješnijim polaznicima programa „Frontal Blog Challenge“.

Frontal Blog Challenge predstavlja program obuke za neafirmisane blogere, predstavnike političkih partija, donosioce odluka, predstavnike online medija i NVO sektora, te društveno angažovane mlade ljude koji žele da nauče vještine i alate uz pomoć kojih mogu uspješno da se oglašavaju na društvenim mrežama i putem bloga. Učesnici su imali priliku da kroz interaktivne radionice i predavanja nauče više o korištenju interneta u svrhe promocije, povećanja vidljivosti i zarade putem bloga.

Prema kriterijumu čitanosti, kvaliteta tekstova, interakcije sa drugim portalima i blogerima, prema kriterijumu angažovanosti, za pobjednika „Frontal Blog Challenge“ programa obuke proglašena je Irma Plavčić iz Visokog. Drugo mjesto pripalo je mladoj i perspektivnoj Mireli Biković iz Tuzle, a treće mjesto Seji Ivkoviću iz Jablanice, koji je pokazao odgovornost i zrelost pri radu.


U sklopu „Frontal Blog Challenge“ obuke, polaznici su imali priliku da uče od najpriznatijih stručnjaka iz regiona, te da slušaju iskustva i dobiju savjete od poznatih blogera kao što su Srđan Puhalo, Denis Čakardžić, Petar Vojnović i Adis Nadarević.

„Bila mi je izuzetna čast biti dio sjajnog projekta Frontal Blog Challenge i sarađivati s profesionalnim timom Frontal portala proteklih mjeseci. Učiti od najboljih iz sfere blogovanja, društvenih mreža, odnosa s javnošću, čuti uspješne  priče onih koji svojim pisanjem pokreću i mijenjaju svijest našeg društva je bilo posebno zadovoljstvo. Lijepo je bilo posmatrati kako u opuštenoj atmosferi druženja, a uz konstruktivne savjete mentora projekta nastaju sjajni tekstovi koji apostrofiraju različite sfere interesovanja učesnika ali i neraskidiva veza prijateljstva ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Frontal Blog Challenge je pokazao da se u BiH kriju zanimljive, pozitivne i još uvijek neispričane priče vrijedne naše pažnje, te da je veliko interesovanje za sam projekat jasan znak da se isplati ulagati u edukaciju, posebno na polju blogovanja“ kazala je ovogodišnja pobjednica Irma Plavčić.


Nagradu za najboljeg blogera „Frontal Blog Challenga Vol. 2“ uručio je prošlogodišnji pobjednik Denis Čarkadžić.


Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH


FRONTAL

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog