Svijet

Producenti povlače epizodu Simpsonovih sa glasom Majkla Džeksona

Jednu epizodu Simpsonovih sa glasom Majkla Džeksona (Michaela Jacksona) povukli su njeni producenti nakon što je dokumentarni film optužio zvezdu za seksualno zlostavljanje dvojice muškaraca dok su bili djeca.

HBO dokumentarac Odlazak iz nedođije (Leaving Neverland), koji se ove nedjelje pojavio na kanalu 4, prikazao je Džejms Sejfčak (James Safechuck) i Vejd Robson (Wade Robson) koji su tvrdili da ih je Džekson seksualno zlostavljao.

Pjevač je nastupio u epizodi "Stark Raving Dad" koja se emitovala 1991. godine, ali je njegovo učestvovanje potvrđeno tek nekoliko godina kasnije. 

Producenti Simpsonovih su odlučili da uklone tu epizodu, a izvršni producent Džejms Bruks (James L Brooks) kaže da je to bio "jedini izbor".

Džeksonova porodica negirala je navode protiv pjevača i osudila dokumentarni film.

Oni su tvrdili da je HBO, prikazujući "Odlazak iz nedođije", kršio klauzulu o ne-omalovažavanju iz ugovora iz 1992. godine.

U četvrtak, australijska radio mreža povukla je Džeksonovu muziku sa svojih radio-talasa. 

Najmanje tri druge radio stanice u Kanadi, jedna u Holandiji, kao i holandska javna televizija RNZ i njeni glavni komercijalni rivali Mediaworks i NZME takođe su rekli da će prestati puštati umjetnikovu muziku.

 

Izvor: theguardian
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog