Republika Srpska

Otvorena fabrika u Srebrenici, posao našlo 40 žena

Preduzeće MMS Fashion iz Srbije danas je u Srebrenici otvorilo pogon za proizvodnju ženskog modnog programa. Pogon je otvoren u prostorijama bivše "Vezionice" koje su prethodno adaptirane. U pogonu će biti zaposleno oko 40 radnika.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je da je otvaranje radnih mjesta i pogona put ka uspjehu opštine Srebrenica.

"Otvaranje firmi i radnih mjesta nas najviše raduje. U ovom pogonu će raditi 40 žena, a u narednom periodu će biti otvoreno još 40 radnih mjesta. Mi ćemo i dalje raditi na otvaranju radnih mjesta. Banja 'Guber' će pokrenuti život, ne samo u Srebrenici nego u regiji. U ovoj godini nadamo se da će banja 'Guber' biti pokrenuta, to nam je plan", rekao je Grujičić.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić kazao je kako ga raduje činjenica o otvaranju novih radnih mjesta.

"Raduje me činjenica da otvaramo radna mjesta, pogotovo u realnom sektoru. U pitanju je 40 radnih mjesta, što je velika stvar za našu opštinu", rekao je Smajić.

Miroljub Avramović, vlasnik firme MMS Fashion, kazao je da će u narednom periodu broj radnika biti povećan.

"Pored ovih 40 radnika, u roku od tri mjeseca ćemo zaposliti još dodatnih 40 radnika. U ovom trenutku mi ćemo sarađivati sa tri firme, dvije su iz Francuske, jedna iz Njemačke", rekao je Avramović.

Dragana Zekić kazala je da će 11. mart – Dan opštine Srebrenica, pamtiti po tome što je dobila posao.

"Ovo je moj prvi posao. Tri godine sam bila na birou", rekla je Zekić.

Amra Omerović je nakon tri godine na birou za zapošljavanje dobila posao.

"Bez posla sam bila tri godine. Danas počinjem raditi. Velika je ovo stvar za Srebrenicu, jer ovakvi potezi znače da ljudi ostaju na svojim ognjištima, i sa svojim porodicama", rekla je Omerović.

Prije otvaranja pogona, održana je svečana sjednica Skupštine opštine Srebrenica u povodu 11. marta – Dana opštine Srebrenica. Na sjednici su dodijeljena priznanja i nagrade za izuzetan doprinos u 2018. godini.

 

Izvor: N1
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog