Vijesti

Postavljen kamen temeljac za novu bolnicu u Doboju

U Doboju je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice "Sveti apostol Luka". Kamen temeljac položili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktor kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" Li Chan.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da svjedočimo važnom događaju, koji je za mnoge nekad bio i nestvaran.

"Ova bolnica dobiće najsavremeniju opremu. Ovdje su se srele naša želja i potreba i sposobnost kineskih partnera da izgrade ovaj objekat. Doboj zaslužuje ovu bolnicu. Za 36 mjeseci ovdje ćemo se ponovo nađi, na ponos svih nas", rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je preko 800 miliona maraka uloženo je u zdravstveni sektor Srpske otkako je SNSD sa koalicionim partnerima na vlasti.

"Privilegija je učestvovati u ovakvim projektima kakav je ovaj u Doboju", rekao je on.


On je poručio da će građani Doboja imati najsavremenije uslove za liječenje, dostojnih 21. vijeka.

"Zdravstveni radnici će moći da pokažu sva svoja znanja koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Gradnjom ove bolnice zdravstveni sektor ne zaustavlja investicije. Gradićemo bolnice u Zvorniku, Foči i Gradišci",  naveo je on.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Doboj Mladen Gajić rekao je da mu je čast i privilegija što je domaćin ovog događaja i polaganja kamena temeljca za bolnicu u Doboju.

"Ne sumnjam da će izgradnja teći predviđenom dinamikom. Mogu da kažem da ćemo u boljim uslovima pružati kvalitetniju uslugu. Uvođenje novih usluga od kojih je i angiosala prioritet, unaprijediće se zdravstvo ove regije", poručio je on.

On je zahvalio svima koji su radili na projektu nove bolnice, kao i građanima Doboja.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić izjavio je da je neizmjerno zahvalan svim zvaničinicima Srpske zato što je Doboj postao gotovo najveće gradilište u Srpskoj.

"Ponosni smo što je Doboj postao značajan zdravstveni centar",  istakao je Јerinić.

Prethodno su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor kompanije "Čajna sinofarm" Li Chan, potpisali ugovor za projektovanje, izgradnju i opremanje nove zgrade dobojske bolnice.

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da Vlada Srpske nastavlja hrabro da ulaže u zdravstvo Srpske.

"Želim sve da vas pozovem da se za tri godine ovdje ponovo sastanemo i proslavimo otvaranje objekta nove bolnice "Sveti apostol Luka"", - rekao je Šeranić.


Direktor kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" Li Chan izrazio je zadovoljstvo zbog projekta izgradnje nove bolnice u Doboju.

"Mi smo najveća kineska kompanija koja se bavi medicinskom i zdravstvenom opremom. Bavimo se i međunarodnim farmaceutskim poslovanjem", rekao je on.

Ambasador Kine u BiH Đi Ping rekao je da prvi put prisustvuje ovakvom događaju.

Čestitao je premijeru Srpske, predsjeddavajućem Predsjedništva BiH i institucijama Srpske na ovako velikom događaju.

"Odnosi Kine i BiH su krenuli putem brzog razvoja", dodao je on,

Projekat izgradnje po principu "ključ u ruke" predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu, s ciljem izgradnje moderne, savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga po najvišim standardima, građanima Doboja i susjednih opština.

Radovi na izgradnji nove bolnice trajaće 36 mjeseci.

 

Izvor: RTRS
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog