Sport

Јунајтед против Барселоне, енглески дерби у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Ајакса, предвођени српским репрезентативцем Душаном Тадићем, играће против Јувентуса у четвртфиналу Лиге шампиона, одлучено је данас жријебом у Ниону.

Манчестер Јунајтед, за који наступа Немања Матић, састаје се са Барселоном, док су преостала два дуела Ливерпул – Порто и Тотенхем – Манчестер Сити.

У полуфиналу играће побједници мечева Тотенхем/Манчестер Сити – Ајакс/Јувентус и Барселона/Манчестер Јунајтед – Ливерпул/Порто, јавља Танјуг.

Термини четвртфиналних утакмица су 9, 10, 16. и 17. април, полуфиналних 30. априла, 1, 7. и 8. маја, док је финале заказано за 1. јун на стадиону „Ванда Метрополитано” у Мадриду.

Недвед: Ајакс се не шали, бићемо опрезни

Директор Јувентуса Павел Недвед изјавио је да Ајакс, ривал у четвртфиналу Лиге шампиона, не смије да се потцијени јер је елиминисао првака Европе Реал Мадрид.

„Нисам ни срећан, а ни тужан. Ајакс је избацио Реал и они се не шале. Свиђа ми се како су одиграли против Реала и морамо да будемо опрезни”, рекао је Недвед, а преноси УЕФА.

Некадашњи најбољи фудбалер свијета додаје да не очекује лак посао.

„Мораћемо да се суочима са великим изазовом. Очекујем двије велике утакмице”, поручио је Чех, јавља Танјуг.

Ајакс и Јувентус имају значајну историју међусобних дуела, а торински клуб је баш против Холанђана у финалу 1996. године, послије пенала, освојио свој посљедњи трофеј Лиге шампиона.

Такође, Ајакс је први пут био првак Европе баш против Јувентуса 1973. и то у Београду побједом 1:0.

 

Извор: Политика
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog