Vijesti

Обиљежен Свјетски дан права потрошча

Министарство трговине и туризма обиљежило је данас Свјетски дан права потрошача.

Тим поводом министар трговине и туризма Драгица Ковач указала је на значај поштовања потрошачких права као категорије која доприноси развоју тржишта и грађењу позитивних односа у трговинској и услужној дјелатности у Републици Српској. 

„Потребно је да се грађани више упознају са својим потрошачким правима који су прописани Законом о заштити потрошача у Републици Српској и другим актима којима се уређује ова област, јер само информисан потрошач може да оствари заштиту својих права у односима са трговцима и даваоцима услуга. Активностима на заштити права потрошача које је Министарство трговине и туризма реализовало до сада у сарадњи са удружењима потрошача и инспекцијским органима дат је значајан допринос у развоју свијести грађана о потрошачким правима, а обезбијеђен је и већи степен заштите потрошача у Републици Српској. Намјера је да се и убудуће настави са активностима које имају за циљ стварање окружења у којем ће потрошачи остварити право у различитим областима заштите“, навела је Ковачева.

Свјетски дан права потрошача Министарство је обиљежило подјелом информативних летака о начинима остваривања потрошачких права у Републици Српској. Поред тога, удружења потрошача су 15. март обиљежила широм Републике Српске подјелом информативног материјала грађанима у локалним заједницама. 

Подјела информативног материјала имала је за циљ бољу упознатост грађана са потрошачким правима како би се остварио већи ниво заштите права на начин како је прописано Законом о заштити потрошача у Републици Српској. 

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog