Republika Srpska

Sindikat uprave: Memorandum sa evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom

Sindikat uprave Republike Srpske i Društvo za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom (EPF) a.d. Banja Luka potpisali su juče Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Sindikat uprave Republike Srpske će, kako je predviđeno u Memorandumu, putem svojih sindikalnih organizacija stupati u kontakt sa poslodavcima, članovima Sindikata uprave, te zajedno sa EPF-om biti na raspolaganju za sve informacije o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i prednostima ovog vida štednje, te koracima u proceduri pristupanja Evropskom doborovoljnom penzijskom fondu.

Memorandum je u ime Sindikata uprave Republike Srpske potpisao predsjednik Sindikata Božo Marić. U ime Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom a.d. Banja Luka potpis je stavila izvršna direktorica Društva Gordana Drobnjak.

“Ovo je značajan korak za sve zaposlene u organima uprave Republike Srpske koji omogućava bržu komunikaciju i infomisanje zaposlenih u organima uprave Republike Srpske o prilici da sebi obezbijede dodatnu penziju. Zadovoljstvo nam je vidjeti da napredujemo u svom cilju informisanja i upoznavanja svih građana Republike Srpske o sistemu dobrovoljnog penzijskog osiguranja, koji je, za razliku od zemalja okruženja, novina u Republici Srpskoj. Do sada smo radili na promociji i prepoznatljivosti dobrovoljnog penzijskog osiguranja i na tržištu među poslodavcima i zaposlenima, ali i u široj društvenoj i naučnoj javnosti, te ćemo s tim i nastaviti sve dok svaki građanin Republike Srpske ne bude upoznat sa mogućnošću da sebi dobrovoljno i samostalno, nezavisno od obaveznog penzijskog osiguranja, obezbijedi dodatne prihode u starosti, bilo direktnim učlanjenjm, bilo preko poslodavca”, izjavila je Gordana Drobnjak, izvršna direktorica Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.

Evropski dobrovoljni penzijski fond je tokom 2018. godine pokrenuo proces informisanja i uključivanja i drugih sindikalnih organizacija u Republici Srpskoj u sistem dobrovoljnog penzijskog osiguranja. Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i saradnji i Sindikat uprave Republike Srpske je iskazao namjeru i opredjeljenost da radi na informisanju, promovisanju, isticanju značaja, prednosti i neophodnosti dobrovoljne penzije među članovima ovog Sindikata.

 
Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog