Vijesti

Караџић: "Српски народ побиједио - слободан у својој држави"

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић поручио је да су српски народ и он већ побиједили, да је створена Република Српска и да су Срби слободни у својој држави.

Марко Сладојевић, адвокат и члан тима одбране Радована Караџића, прочитао је у изјави за РТРС ову поруку коју је након пресуде написао први предсједник Републике Српске. 

"Жртва коју ја подносим мања је од других. Хиљаде младића је својим животима изградило Српску. Многи су послијератни инвалиди, а највећу жртву поднијеле су мајке чији су синови, често јединци, дали живот за слободу српског народа. То су истинске жртве", рекао је Караџић. 

Он је истакао да ова "јалова освета" Хашког суда њему, као старцу не може ништа. 

"Нисмо се предавали ни кад је било теже, па овако утамничен нећу престати да се борим за истину о нашој праведној борби у рату који нам је наметнут и у којем су страдала сва три народа", навео је Караџић. 

Први предсједник Српске је рекао да у сваком рату, а нарочито грађанском "изроди почине злочине, које је наша држава, ако је знала, осуђивала и процесуирала". 

"Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у БиХ. Зато увијек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад свих нас - нашу Републику Српску", поручио је Караџић. 

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

 

Извор: атвбл
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog