Vijesti

Rok za podnošenje poreskih prijava za registrovano oružje 31. mart

Iz Poreske uprave Republike Srpske podsjećaju da je 31. mart rok za podnošenje prijava za registrovano oružje za ovu godinu i pozivaju poreske obveznike da preuzmu popunjene prijave u nadležnim područnim jedinicama ove uprave.

Poreska uprava popunjava obrazac "PP-RO" za poreske obveznike koji imaju registrovano oružje na osnovu podataka koje dobije od Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, a obveznici mogu na licu mjesta da utvrde ispravnost prijavljenih podataka kada podnesu prijavu.

Nakon što se uz stručnu pomoć poreskog službenika utvrdi ispravnost podnesenih prijava, poreski obveznici potpisuju preuzete prijave i jedan ovjeren primjerak zadržavaju za sebe, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Poreska uprava će zatim u službene evidencije unijeti podatke sa podnesenih prijava, čime se za obveznike utvrđuju obaveze u ovoj godini za registrovano oružje.

Poreska uprava Republike Srpske s ciljem unapređenja usluga uvela je početkom ovog mjeseca mogućnost predispunjavanja poreskih prijava koju će u ime poreskih obveznika ubuduće popunjavati zaposleni u ovoj upravi.

- Ova nova mogućnost važan je korak ka ispunjenju jednog od glavnih ciljeva Poreske uprave u budućnosti, a to je pojednostavljenje procedura. U prvoj fazi ovog projekta ove prijave ćemo popunjavati samo za fizička lica koji su poreski obveznici - navedeno je u saopštenju.

Protiv poreskih obveznika koji u zakonskom roku ne podnesu prijavu za registrovno oružje Poreska uprava će, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku, podnijeti prekršajne naloge sa propisanim iznosom novčanih kazni.

Poreske administracije u BiH realizuju ove aktivnosti sa Švedskom poreskom upravom u okviru projekta pod nazivom "Јačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH" koji je započet 2017. godine, a završetak je planiran krajem 2020. godine.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog