Republika Srpska

U Banjaluci otvoren najveći tržni centar u BiH - TC Delta planet

U Banjaluci je uz prisustvo velikog broja zvanica svečano otvoren tržni centar Delta planet.

Otvaranju je prisustvovao premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Umjesto klasičnog presijecanja crvene vrpce, Dodik i vlasnik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković, početak rada su ozvaničili pritiskom na virtuelno dugme na video baneru.

Dodik je u obraćanju prisutnima rekao da je izgradnja ovog tržnog centra dokaz svima koji žele da investiraju da su Srpska i Banjaluke spremne da prihvate velike projekte.

Mišković je izrazio zadovoljstvo otvaranjem šoping mola u Banjaluci, zahvalivši zvaničnicima iz Srpske.

- Hvala vam što ste nam omogućili ovaj veličanstven dan. Danas sam više nego presrećan što ste omogućili Srpskoj i Banjaluci da mogu koristiti usluge centra. Ovdje će biti preko 100 brendova, ima se šta vidjeti. A, pored trgovine odnijeće i druge uspomene iz grada, kupovati, pomoći rast BDP-a. Nadam se da ćemo doći do cilja od 1.000 KM prosječne plate što će pomoći našim mladima da ne odlaze - istakao je Mišković.

Poručio je da se raduje novim projektima i najavio investicije u Zagrebu, Skoplju i u Sarajevu gdje je već kupljeno zemljište.

Delta planet, koji se nalazi na Banjalučkom polju, najveći je tržni centar u BiH, a beogradska kompanija, Delta ril estejt, uložila je u njegovu izgradnju 70 miliona evra.

Ovaj šoping mol doveo je poznate svjetske brendove u Banjaluku. Osim prodavnica, u centru je smješten i bioskop površine 1.500 metara kvadratnih, sa pet sala i najmodernijom opremom. Tu su i supermarket, restoran i hiljadu parking mjesta.

U Banjaluci je zbog otvaranja tržnog centra privremeno obustavljen saobraćaj do 17.00 časova na dijelu Bulevara srpske vojske koji se ukršta na kružnom toku sa Ulicom olimpijskih pobjednika, do ukrštanja sa Ulicom Trive Amelice.

 

Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Gdje planirate doček Nove godine?

Rezultati ankete
Blog