Vijesti

Вишковић-Хартман: Српска међу првима испуњава обавезе у процесу европских интеграција

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са амбасадорком Републике Аустрије у БиХ Улрике Хартман.

На састанку је разговарано о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, с нагласком  на активности које се проводе по питању европских интеграција.

Премијер Вишковић је истакао да је Република Срспка опредијељена за европски пут и да су институције Срспке међу првима у БиХ које испуњавају своје обавезе у процесу европских интеграција, што потврђује и чињеница да је Влада Републике Српске прва верификовала обједињене одговоре на додатна питања из Упитника Европске уније.

Током састанка разговарано је о унапређењу привредне и економске сарадње, с нагласком да Српска располаже са значајним ресурсима у области пољопривреде, посебно у сектору прераде воћа и поврћа, о чему се интензивно разговара са потенцијално заинтересованим аустријским инвеститорима. 

Премијер Вишковић је истакао да је међу приоритетима Владе привлачење инвестиција у реални сектор, повећање плата, отварање нових радних мјеста, као и унапређење пословне климе и унапређење подршке домаћим и страним инвеститорима. 

Истакнуто је да је рад Представништва Републике Српске у Бечу усмјерен на промоцију привредних потенцијала, те услова и предности за улагање и пословање, с циљем проширења сарадње са привредницима и привредним удружењима из Републике Аустрије, а са којима је и до сада забиљежена добра сарадња.

 

Фронтал

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog