Sport

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић кандидат за председника ФИБА Европа

Кошаркашки савез Србије званично је кандидовао генералног секретара Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа.

Дејан Томашевић је од априла 2011. године у Кошаркашком савезу Србије обављао функцију потпредседника за такмичења, а од фебруара 2016. је на позицији генералног секретара. Током година његовог успешног рада, наше репрезентативне селекције освајале су бројна одличја на највећим европским и планетарним такмичењима.

Као кошаркашки функционер, баш као и током пребогате играчке каријере, постигао је врхунске резултате на свим пољима, па је његова кандидатура за првог човека ФИБА Европа наишла на позитивне реакције бројних кошаркашких савеза региона и Европе.

– "Своју кандидатуру за председника ФИБА Европа објавио сам у петак у Љубљани на састанку кошаркашких савеза, који је организовао Кошаркашки савез Словеније. Том приликом сам представио свој програм и планове и добио подршку колега који деле моју јасну визију да европску кошарку подигнемо на још виши ниво. Планирам да у најскорије време обавим личне разговоре са представницима свих 50 савеза, јер су дијалог и синергија оно што нам је свима потребно како бисмо сагледали реалне могућности за даљи развој и напредак кошарке. Веома сам захвалан председнику Предрагу Даниловићу који ме је предложио за кандидата и поносан на чињеницу да људи који са мном тесно сарађују, који ме познају и знају колики су моји потенцијали, стоје иза мене у овако значајном тренутку моје каријере – поручио је генерални секретар КСС и кандидат за председника ФИБА Европа Дејан Томашевић."

Нови први човек ФИБА Европа биће одабран на изборној Скупштини 24. маја 2019. године у Минхену. Поред Томашевића, кандидати за челну функцију европске кошарке су актуелни председник ФИБА Европа Турчин Тургај Демирел, иза кога је већ петогодишњи мандат, као и Белгијанац Сирил Куманс.

Председник КСС Предраг Даниловић, поводом Томашевићеве кандидатуре, рекао је:

– Као председник Кошаркашког савеза Србије, поносан сам и изражавам велико задовољство кандидатуром Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа. Реч је о човеку и спортском функционеру који би сигурно позитивно утицао на даљи развој европске кошарке и донео јој много тога доброг… Уопште немам сумњу да би Дејан вредно радио да заштити интересе кошарке и кошаркашких федерација и побољша њихову сарадњу, а све у општем интересу игре под обручима… – истакао је Даниловић.

 

Извор: kss.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog