VIDEO

Amerikanac o utiscima iz Republike Srpske (VIDEO)

Rodni Čikago zamjenio je Novim Sadom, uživa u domaćoj hrani i pivu, izučava srpsku istoriju, tradiciju i mentalitet.

Najpoznatiji Amerikanac sa adresom u Srbiji, Charles Cather na zanimljiv način opisuje svoj život na Balkanu i otkriva male tajne preživljavanja na svom Youtube kanalu. Prije nekoliko godina posjetio je Republiku Srpsku, od tada dolazi često.

“Ponosan sam Amerikanac ovdje i ponosno nosim majicu Republike Srpske. Sve što sam čuo o Republici Srpskoj je sama propaganda”, kaže Charles za SeeSrpsku.

Njegova prva posjeta Srpskoj bila je prije dvije godine i od tog momenta, kako kaže, zaljubio se u nju.


“Zaljubio sam se u ljude, a to je bio jedan od mojih najvećih strahova kada su mi pričali Srpskoj. Svako koga sam upoznao je fenomenalna osoba. Ovdje ćete naći najbolje gostoprimstvo”, poručuje Charles.

Opčinjen je i priordnim ljepotama, vjerskim objektima, tvrđavama ali i noćnim životom.

“Priroda u ovom dijelu svijeta je netaknuta i predivna. Možete vidjeti brda, drveće, planine, potoke, čistu vodu. Noćni život je pun zabave u Banjoj Luci, Bijeljina je predivna i ima jednu od najljepših crkvi koje sam vidio u životu“, kaže Charles u videu za SeeSrpsku završava sa: “Dragi prijatelji, dajte Republici Srpskoj šansu i nećete se pokajati!”

Charlesa je u Srbiju dovela Facebook grupa „Mrzim Amerikance“. Na ovoj grupi je započeo raspravu sa Draganom, koji mu je danas dobar prijatelj, od njega je čuo o odnosima Srbije i Amerike. Odlučio je da dođe i upozna zemlju o kojoj malo šta znao, dočekalo ga je sve suprotno od onoga što je u Americi slušao.

Posao menadžera u Čikagu, zamijenio je poslom u novosadskoj „Work and Travel Group“ agenciji. Putuje mnogo, najčešće u majicama sa natpisom Republika Srpska i zastavom Srbije.


 

 

Izvor: seesrpska

Twitter
Anketa

Treba li napraviti još migrantskih centara u BiH kako bi se pomoglo vlastima Unsko- sanskog kantona?

Rezultati ankete
Blog