Vijesti

Policija Republike Srpske proslavlja 27. rođendan

Dan policije obilježava se širom Srpske, a centralna svečanost biće održana u Banjaluci, odnosno u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova u Zalužanima.

Svečanosti će prisustvovati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i ministar odrbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Obilježavanje Dana policije počeće parastosom za 782 poginula pripadnika MUP-a i polaganjem vijenaca kod Centralnog spomenika ispred sjedišta ove institucije.

- Policija je jedan od najvažnijih stubova Srpske i garancija bezbjednosti, zbog čega treba stalno unapređivati bezbjednosni sistem i jačati povjerenje građana u MUP. Važno je da se njihove plate povećavaju, kao i da nastavimo da ulažemo u opremu i materijalno-tehnička sredstva, jer MUP Srpske zauzima posebno mjesto u svijesti naših građana - rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U Mrkonjić Gradu, u organizaciji rukovodstva Policijske uprave Mrkonjić Grad, biće služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće za sve poginule pripadnike ove uprave.

U Prijedoru će u Crkvi Svete Trojice biti služen parastos poginulim pripadnicima Policije Republike Srpske, a u prostorijama Policijske uprave biće položeni vijenci na spomen-obilježje i minutom ćutanja odata počast stradalim pripadnicima policije.

Na Trgu majora Zorana Karlice policijski službenici predstaviće službenu opremu, sredstva i policijska vozila.

Na Palama će u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice biti služen parastos poginulim pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo, a potom položeno cvijeće na Centralno spomen-obilježje poginulima.

U Zvorniku će policijski službenici Јedinice za podršku izvesti pokaznu vježbu na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu. Vježba će prikazati postupanje policijskih službenika u slučajevima izvršenja teških krivičnih djela.

U Policijskoj stanici Krupa na Uni biće položeno cvijeće i prislužene svijeće kod spomen-ploče za pet poginulih policajaca u proteklom ratu, a zatim organizovan prijem za penzionisane policajce i predstavnike opštinskih ustanova.

Ministar Dragan Lukač, čestitao je svim pripadnicima MUP-a Dan policije, a čestitke su uputili i brojni zvaničnici.

U više gradova i opština Srpske, služenjem parastosa i polaganjem vijenaca, biće odata počast stradalim pripadnicima policije.

 

Izvor: rtrs

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog