Region

Crna Gora: Zemlja milionera

Business insider donosi priču kako izgleda živjeti kao milioner u Crnoj Gori, sićušnoj evropskoj zemlji koju još nazivaju i "sljedeća francuska rivijera", gdje se bogati strani kupci otimaju oko luksuznih nekretnina i pristaju svojim jahtama u sjajne luke.

Crna Gora je mala zemlja u jugoistočnoj Evropi, koja postaje luksuzna destinacija. Oko 64 milionera živi u zemlji.

Nedavno je pokrenut program zahvaljujući kojem se bogatim strancima omogućava da dobiju crnogorski pasoš ako u zemlju ulože stotine hiljada eura. Ova mala susjedna zemlja je jedna od top destinacija za milijardere 2019. godine. Crna Gora je atraktivna luka za vlasnike jahti, uglavnom zahvaljujući Porto Montenegro-u, koji može da stane na 450 superjahti i uključuje luksuzne radnje i restorane. Njena živopisna obala, luksuzni hoteli i popularnost među vlasnicima jahti naveli su ljude da primijete ono što se naziva "sljedećom francuskom rivijerom". Trenutno je Crna Gora dom za 64 milionera. A novi program ima za cilj da privuče još više milionera tako što će im omogućiti da u zemlju ulože najmanje 250.000 eura kako bi dobili crnogorski pasoš. Nedavno su u Crnoj Gori  izgrađene dvije velike luke za jahte koje uključuju luksuzne rezidencije, hotele i shopping centre, zbog čega je upoređuju sa Monakom.

Ova balkanska zemlja proglašena za jednu od najboljih destinacija za putovanje milionera u 2019. godini, u nedavnom izvještaju Business Insider-a i luksuzne turističke agencije Original Travel.

Milioneri u Crnoj Gori mogu dobiti besplatno 24-satno servisiranje jahti, boraviti u luksuznim hotelima, kao što su hoteli na ostrvu Sveti Stefan, te iskoristiti prednosti ekskluzivnog članstva u jahting klubovima. 


"Crna Gora je pokazala da je spremna na luksuznu nadogradnju u 2019. godini kada su Chedy Lustica Bay i One & Only otvorili svoje prvo odmaralište u Evropi u Bokokotorskom zalivu," izjavio je Tom Barber, suosnivač kompanije Original Travel.

Crnu Goru su uporedili sa Monakom, paralela koja nije nužno prihvaćena. "Po mom mišljenju, Monako je izgubio dušu - tamo više nema stvarne atmosfere", kaže Kai Dieckmann, generalni direktor Regenta Porto Montenegro, koji ima pet zvjezdica i nalazi se u Bokokotorskom zalivu. "Ali u Crnoj Gori imamo prirodnu ljepotu, nevjerojatnu hranu i vino koje je  ovdje proizvedeno, ali i  srdačne ljude. " kazao je on.


Prema podacima Centralne banke Crne Gore, krajem 2017. godine Crna Gora je imala oko 64 milionera. To je 10 milionera više nego prethodne godine, kaže Telegraf.

U oktobru, Crna Gora je pokrenula program koji omogućava da 2.000 bogatih pojedinaca dobiju crnogorski pasoš ukoliko ulože najmanje 250.000 eura u vladine razvojne projekte.

Crna Gora se pridružila zemljama poput Grčke, Novog Zelanda, Velike Britanije i Malte koje imaju slične programe za kupovinu državljanstva ili boravka.

Svaki kandidat za crnogorski pasoš će takođe morati da plati taksu za prijavu u iznosu do 100.000 evra.

 

 

Izvor: Business Insider 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog