Zanimljivosti

Dejo o legendarnom intervjuu u Zagrebu i onom “purgeru” (VIDEO)

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević prisjetio se čuvenog intervjua koji je dao uoči kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Jugoslavije.

Genije je tada govorio o očekivanjima od meča visokog rizika, da bi u jednom momentu prekinuo intervju i žestoko reagovao na uvrede koje mu je uputio hrvatski navijač.

Savićević je 20 godina kasnije, u intervju za Sport klub, pričao o ovom nesvakidašnjem događaju.

“To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čovjeka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sjećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji dio. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku”, rekao je Savićević i nastavlja dalje:

“I ja onda reč po riječ, izručim to što sam imao. Nisam ponosan na to, naravno. Ne bih volio da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola riječi, okrenem se i kažem ‘prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno’. Da završim izjavu, da idem u sobu, da što prije završim”, ispičao je Savićević.

On je objasnio da taj incident nije smio da izađe u javnost i da je njegovo povjerenje izigrano.

“To prođe tako, i ja kada sam završio kažem ‘Slušaj, ovo ćeš da otkineš?’ Kaže mi, ‘Naravno, Dejo”. Par mjeseci poslije, ja u Beču, zove me režiser ‘E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu’. Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta. On me zove, ‘Jesi vidio?’, ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Poslije dva-tri dana, kada sam vidio ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao”, završio je Dejan Savićević uz osmijeh.

 

Izvor: nedeljnik.rs

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog