Društvo

Lino višebojac stigao u Mostar gdje ostaje dva dana

Lino višebojac stigao je u Mostar i tu će ostati dva dana.

Prvi dan u Osnovnoj školi Petra Bakule školska sala bila je premalena da stanu svi koji su željeli da bodre svoje takmičare. Kulturno-zabavni program koji su osnovci priredili bio je u znaku muzike i plesa. Prve su nastupile Mostarske mažoretkinje pod vodstvom Anje Puhalo, a nakon njih ritmičku tačku izveli su učenici III. i V. razreda. 


Iz kutije je isplesala i svoje baletno umijeće pokazala balerina Lora iz I.3 razreda. Cowboy dance otplesali su učenici II. razreda. Tamara Majerski otpjevala je pjesmu Ariane Grande „Moonlight“, da bi odmah nakon nje mješovita grupa iz II., III. i V. razreda otplesala koreografiju „Baby shark“. 

 

Da sportski duh bude u svom punom zamahu potrudili su se gosti sportisti - karatisti Sveučilišnog karate kluba „Neretva“ Ivan Klepić, evropski prvak i Ivona Ćavar bronzana sa evropskog prvenstva, koji su proglašeni i najuspješnijim sportistima Grada Mostara za 2018., godinu, zatim Bernard Mandarić, kapiten rukometnog kluba Zrinjski i nekadašnji košarkaš i sadašnji član stručnog štaba HKK Zrinjski i košarkaški trener Miran Pehar. Oni su bodrili natjecatelje od kojih su najbolji bili, sa po 130 bodova, Krešimir Glamuzina iz VII.2 razreda i Melani Stojčić iz IX.2 razreda.

Najbolji literarni sastav na temu „Svijet po mom“ u OŠ Petra Bakule napisali su Nikša Topić iz VIII.1 razreda i Josip Petrović iz IV.1 razreda. Najbolje transparente napravili su učenici IV.1 razreda. Veliko navijačko srce pokazala je cijela škola, pa su tako svi učenici proglašeni za najbolje navijače. Izuzetan takmičarski, ali i navijački duh osnovci iz OŠ Petra Bakule pokazali su i tokom takmičenja učenika izazivača i sportista. Anja Tokić iz IX.3 razreda i Ivan Knežević iz VIII.3 razreda na dvoboj u skakanju u vrećama su izazvali sportiste. Anja je bila bolja od karatistkinje Ivone Ćavar i rukometaša Bernarda Mandarića, a Ivan od košarkaša Mirana Pehara i karataša Ivana Klepića. 


Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Hercegovačko - neretvanskog kantona/županije, pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH u saradnji sa Sportskim novostima, realizuje se već više od decenije u Hrvatskoj, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini. 

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već petu godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine. Tokom ove pete sezone Lino višebojci održani su u Tuzli, Velikoj Kladuši, dva u Goraždu, a nakon današnjeg i sutrašnjeg u Mostaru, slijede višebojci u Sovićima kod Gruda i Livnu.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog