BiH

Danas počinje poslovni forum EBRD-a u Sarajevu

Godišnji sastanak i poslovni forum EBRD-a 2019. godine, počinje danas i trajaće do četvrtka, 9. maja.

Očekuje se oko 2.000 učesnika, uključujući lidere šest balkanskih zemalja, kao i više od 900 predstavnika poslovne zajednice iz 38 ekonomija, u kojima je EBRD aktivan.

Sarajevo i Bosna i Hercegovine će naredenih dana biti u centru pažnje svjetske, poslovne i opšte javnosti.

Na godišnjem sastanku guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj i poslovnom forumu koji će biti održan od 7. do 9. maja u Sarajevu očekuje se više od 2.800 predstavnika poslovne međunarodne zajednice iz 38 ekonomija, te potpisivanje milionskih ugovora sa EBRD-om. U okviru konferencije biće održan i samit čelnika Zapadnog Balkana, u koji je Evropska banka za obnovu i razvitak, u proteklih 20-ak godina uložila više od 12 milijardi evra.

Povezivanje regije za snažniji rast, moto je ovogodišnjeg sastanka i poslovnog foruma koji se u naredna tri dana biti održan u Sarajevu. Dolazi 69 guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj, poslovni ljudi, investitori, međunarodni donatori, a jedan cijeli dan biće posvećen BiH i mogućnostima koje ova zemlja treba da predstavi poslovnom svijetu.

Podsjećamo, i lideri zemalja zapadnog Balkana okupiće se sutra u Sarajevu na samitu koji će biti održan u okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Na godišnjem sastanku i biznis forumu EBRD-a u Sarajevu učestvovaće vodeća međunarodna investiciona kompanija, BC Partners, što će biti njeno prvo javno pojavljivanje u regionu nakon okončanja procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicionog fonda KKR u martu ove godine.

 

Izvor: N1
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog