VIDEO

Prvi laptop sa savitljivim, preklopnim ekranom (VIDEO)

Kineska kompanija Lenovo predstavila je, na svojoj konferenciji Accelerate 2019 u Orlandu (SAD), prvi računar sa savitljivim, preklopnim ekranom.

Riječ je o savitljivom ekranu sličnom onima kod pametnih telefona kao što su Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X, osim što je većih dimenzija ili rezolucije. Iz Lenovo kompanije poručuju da ovde nije u pitanju zamjena za pametni telefon, već inovacija koja će zamijeniti današnji laptop i učiniti ga ne samo praktičnijim, nego i manjim i mobilnijim. "Mi ovaj proizvod vidimo kao zamjenu za laptop i vjerujemo da će on ljudima omogućiti nove načine da rade, zabavljaju se i koriste multimediju", rekao je marketinški direktor Lenovo kompanije SAD Tom Batler.

Kineska multinacionalna kompanija već tri godine radi na razvoju prototipa računara Think Pad, koji izgleda kao telefon na preklop, ali koji ima mnogo veću površinu. Lenovo planira da svoj novi prenosni računar zvanično predstavi 2020. godine, kao deo svoje Think Pad X1 linije. Cilj te kompanije jeste da stvori vrhunski proizvod, koji će biti računar posebne kategorije, a ne dodatak ili sekundarni kompjuter, kao što je sada slučaj sa tabletima.

Predstavljeni model budućeg Lenovo računara imaće mogućnost da se sklopi na veličinu obične knjige. Zvanično ime i cena novog uređaja još uvek nisu poznati.

 

Izvor: Mondo.rs

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog