Intervju

Samra Osmanović: Messi i Ronaldo su mi fudbalski uzori!

Samra Osmanović je jedna od četvoro djece koja će predstavljati BiH ove godine na Forumu fudbala i prijateljstva u Madridu. “Međunarodni dan fudbala i prijateljstva” ustanovljen je 2014. kao jedna od nosećih programskih aktivnosti projekta “Fudbal za prijateljstvo”. Ovogodišnji završni Forum fudbala i prijateljstva biće održan od 28. maja do 2. juna, u sedmici kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu.

Da fudbal nije samo za dječake i da se Bosna i Hercegovina može pohvaliti izuzetno kvalitetnim fudbalerkama, primjer je i talentovana Samra Osmanović iz Gračanice.


Fudbal je počela da igra sa osam godina, a trenutno igra za ŽFK Sloga Petrova na poziciji veznog igrača.

FRONTAL: Zašto baš odluka da igraš fudbal? Odakle ta ljubav prema fudbalu?

OSMANOVIĆ: Uvijek mi je bilo zanimljivo da gledam fudbal, i u školi, kad dječaci igraju na odmoru ili na fizičkom i na televiziji. I onda sam jednom, u školi, igrala sa dječacima i tad sam znala da je to baš sport koji bih voljela da treniram.

FRONTAL: Izabrana si zajedno sa Slavkom Roguljićem, Anjom Gačić i Lejlom Salihović za ambasadore BiH za globalni projekat „Fudbal za prijateljstvo“. Koliko ti to znači i kakve su bile reakcije kada si saznala da si izabrana?

OSMANOVIĆ: Baš sam se iznenadila i obradovala. Sad već imam malo i tremu, kako je sve bliže ali jedva čekam. Radujem se što ćemo se nas četvoro družiti i što ćemo upoznati puno djece iz cijelog svijeta. To me najviše raduje. A drago mi je i što ćemo igrati fudbal i daću sve od sebe da budem najbolja i pomognem timu u kom budem da dođe do finala turnira.

FRONTAL: Ovogodišnji završni Forum fudbala i prijateljstva biće održan od 28. maja do 2. juna, u sedmici kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu. Ko je tvoj favorit u finalu, Tottenham ili Liverpool?

OSMANOVIĆ: Moj favorit u finalu je Liverpool iako sam bila tužna što Barcelona nije tim koji ću gledati u finalu.

FRONTAL: Koji je tvoj omiljeni klub na domaćoj ali i svjetskoj fudbalskoj sceni?

OSMANOVIĆ: ŽFK Sloga mi je omiljeni domaći klub :), a Barcelona mi je najdraži klub na svijetu.

FRONTAL: Za koji klub bi voljela zaigrati?

OSMANOVIĆ: Trenutno igram za klub koji volim. Nisam razmišljala o tome nikako. 

FRONTAL: Da li imaš nekog fudbalera ko ti je uzor?

OSMANOVIĆ: Messi i Ronaldo su mi fudbalski uzori.

FRONTAL: Koji su tvoji planovi u budućnosti?

OSMANOVIĆ: Da opravdam izbor BH ambasadora za Fudbal za prijateljstvo i da budem što bolja u fudbalu. Voljela bih da ŽFK Sloga nastavi sa dobrim rezultatima i da ja budem što bolja, da mogu da nastavim da se bavim fudbalom kad porastem.

 

Autor: Danka Savić

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog