Kultura

Представа Народног позоришта РС на два значајна позоришна фестивала у БиХ и у Србији

„КАРОЛИНА НОЈБЕР“, представа Народног позоришта Републике Српске, до краја ове позоришне сезоне биће одиграна на два значајна театарска фестивала.

Аутор текста је истакнути драмски писац Небојша Ромчевић, заступљен, прије ове драме, и драмским комадима Силе у ваздуху, Кривица и Отац и син (Дечја посла), од којих су посљедња два и данас на репертоару нашег Позориштa.

Адаптацију и режију драме „Каролина Нојбер“, премијерно изведене у Народном позоришту Републике Српске 4. јуна 2018. године,  потписује Кокан Младеновић. 

„Каролина Нојбер“ је пета представа коју је овај потврђени, свестрани позоришни стваралац поставио на сцени Народног позоришта Републике Српске.

У актуелној пођели су глумци Златан Видовић, Маја Вујановић,Наташа Иванчевић,Горан Јокић,Миљка Брђанин, Ања Илић, Ђорђе Марковић, Наташа Перић, Александар Стојковић и Борис Шавија.

„Каролина Нојбер“ уврштена је у такмичарску селекцију 64. Стеријиног позорја у Новом Саду (30. маја) као и у званичну селекцију 38. Позоришних/казалишних игара БиХ у Јајцу (4. јула), што представља својеврсно признање ауторима и ансамблу представе.

Погледајте „КАРОЛИНУ НОЈБЕР“ 24. маја у Народном позоришту Републике Српске и увјерите се у вриједности ове представе, које је сврставају у ред најбољих позоришних остварења остварења у протеклих годину дана. 

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog