Zanimljivosti

BMW šaljivim videom u penziju ispratio direktora Mercedesa, uslijedio odgovor (VIDEO)

Iako su veliki rivali, BMW i Mercedes-Benz ipak pokazuju da imaju međusobno poštovanje i zajednički smisao za humor. Ovom prilikom je tema videa bio oproštaj Mercedesovog direktora Dietera Zetschea koji je otišao u penziju.

Kako bi se oprostio od legendarnog Dr. Z, BMW je objavio video te mu čestitao na karijeri i odlasku u zasluženu penziju.

Video počinje mirno prikazujući Zetschea (odnosno čovjeka sličnog njemu) kako napušta sjedište Mercedesa posljednji put, predaje svoju značku i potom odlazi kući u Mercedesovoj S-Klasi.

Međutim, preokret je uslijedio kad je otvorio svoju garažu iz koje je "provirivao" klasični Mercedes, vjerovatno model 220 iz pedesetih godina prošlog vijeka, ali je Dieter ipak izvukao BMW i8 roadster narandžaste boje i odvezao se uz poruku "napokon slobodan".

"Penzija je kad možete ostaviti svoju prošlost iza sebe i prigrliti budućnost. Hvala ti Dietere Zetche za mnogo godina inspirišuće konkurencije", poruka je na kraju BMW-ovog videa.

Ipak, uslijedio je i odgovor iz Mercedesa koji je podijelio BMW-ov video na Twitteru, ali i iskoristio priliku za marketing i promociju novog električnog EQ podbrenda koji će biti rival BMW-ovim "i" modelima.

"Hvala BMW za ljubaznu sugestiju, ali smo 100 posto sigurni da se on odlučio za #switchtoEQ".

Ovo nije prvi put da se Mercedes-Benz i BMW zabavljaju. Kada je BMW proslavio 100. godišnjicu 2016. godine, Mercedes koji je osnovan 1886. godine je pozvao sve zaposlenike BMW-a da posjete Mercedesov muzej te da vide "kompletnu istoriju automobila".

 

Izvor: Klix.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog