Sport

Fudbalska groznica u Madridu: Otvorena manifestacija "Fudbal za prijateljstvo"

Svečano otvoren Međunarodni kamp prijateljstva u Madridu

Ovogodišnji završni Forum fudbala i prijateljstva održava se od danas, 28. maja do 2. juna, u sedmici kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu.


Zvanična manifestacija je otvorena podizanjem zastave u dječijem kampu, gdje su izvučeni i parovi. Gost otvaranja bio je mladi fudbaler Luka Marković, igrač Juventusa U-19.


Svoje fudbalske vještine djeca iz više od 60 zemlje svijeta će moći da pokažu na Svjetskom prvenstvu Fudbala za prijateljstvo 2019, u okviru kog će mladi igrači biti raspoređeni u 32 Međunarodna tima Prijateljstva. Jedinstveni princip projekta Fudbal za prijateljstvo ujediniće u timove djecu različitih nacija, polova i sposobnosti.


Glavni cilj projekta #F4F i ove godine je da podrži dječiji i omladinski sport, promoviše vrijednosti zdravog i aktivnog načina života i promoviše i njeguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura svijeta. 

Podsjećamo, ambasadori projekta iz Bosne i Hercegovine su Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener i fudbalerka u Akademiji Fudbala Sporting Teslić sa dječacima, kao i u ženskom fudbalskom klubu Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, golman Sport Teama iz Banjaluke; Lejla Salihović, članica Škole fudbala Respekt iz Sarajeva i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo. Oni će predstavljati Bosnu i Hercegovinu ove godine na Forumu fudbala i prijateljstva u Madridu. 


“Međunarodni dan fudbala i prijateljstva” ustanovljen je 2014. kao jedna od nosećih programskih aktivnosti projekta “Fudbal za prijateljstvo”. 

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog