Region

Haradinaj: Takse ostaju do priznanja

Nakon što je Evropska komisija u izvještaju o Kosovu zatražila da se ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovo je rekao da će takse biti ukinute kada se postigne "sveobuhvatni sporazum o uzajamnom priznanju Kosova i Srbije".

Haradinaj je izvještaj EK o napretku za Kosovo, nakon sastanka sa šeficom Kancelarije EU u Prištini Natalijom Apostolovom od koje je dobio dokument, nazvao "mješovitim pregledom stagnacije i napretka ostvarenog tokom godinu dana", piše RTK2.

Apostolova je rekla da izvještaj o napretku potvrđuje "evropsku perspektivu šest zapadnih balkanskih partnera, uključujući Kosovo", dok istovremeno ukazuje na probleme u regionu za koji se očekuje da će jednog dana postati dio EU.

U izvještaju Evropske komisije o Kosovu, koji je juče predstavljen u Briselu, navodi se da prištinske vlasti moraju da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uz konstataciju da je odluka Prištine o taksama ugrozila napore za regionalnu saradnju.

 

Izvor: Tanjug/RTRS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog