Region

Ослобођени Срби из Зубиног потока

Сва шесторица Срба, цивила, које су специјалне јединице косовске полиције ухапсиле у уторак у Зубином Потоку ослобођена су синоћ, пренио је Радио контакт плус.

Како се наводи, они су ослобођени након што је судија Основног суда у Косовској Митровици, одељења у Зубином Потоку, Љиљана Стевановић, одбила захтјев косовског тужилаштва да им одреди притвор.

Радио Контакт Плус наводи да је судија оценила да не постоји довољно доказа тужилаштва да се Србима продужи притвор, који им је, иначе, одређен због ометања службеног лица у обављању дужности.

Ослобођени су Предраг, Томислав, Марко и Ивица Миловановић, као и Милош Орловић и Дејан Димовић, српски је члан особља УН.

Мисија Уједињених нација на Косову (УНМИК) је током јучерашњег дана у саопштењу достављеном Танјугу потврдио да је српски члан особља УН, који је ухапшен током акције косовске полиције на сјеверу КиМ, пуштен на слободу и превезен у болницу.

Тројица Срба - Марко и Ивица Миловановић и Милош Орловић, примљени су током вечери у КБЦ у Северној Митровици због повреда које су добили током полицијске акције косовских специјалаца у Зубином Потоку.

Очекује се да ће и остала тројица Срба затражити љекарску помоћ, наводи Радио контакт плус.

 

Извор: Политика
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog