Svijet

"Karlovarske mineralne vode" i "Pepsiko" kupuju "Knjaz Miloš"

Najveći distributer bezalkoholnih pića u centralnoj Evropi "Karlovarske mineralne vode" i globalni prozvođač hrane i pića "Pepsiko" dogovorili su zajdničko ulaganje i kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji "Knjaz Miloš", jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije "Knjaz Miloš" u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su "Knjaz Miloš", "Akva viva", "Guarana", "Remiks", "Gusto" i druge, saopšteno je iz kompanije "Pepsiko" koja posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom svijeta.

Transakcija će biti završena nakon što antimonopolske komisije na tržištima Srbije i Crne Gore daju odobrnjenje, što se očekuje tokom trećeg kvartala ove godine.

Srpska kompanija "Knjaz Miloš", sa sjedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina.

"Pepsiko" i "Karlovske mineralne vode" uspješno sarađuju u centralnoj Evropi.

Kompanija "Karlovske mineralne vode" je proizvođač i distributer "Pepsiko" pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer "Pepsiko" grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Generalni direktor kompanije "Karlovske mineralne vode" Alesandro Paskvale je rekao da novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i zaposlenih.

"Udruženim snagama `Karlovske mineralne vode i `Knjaza Miloša`, obezbijedićemo najvišu vrujednost za kupce i potrošače", izjavio je Paskvale.

Predstavnik "Pepsika" za centrlanu Evropu i Balkan rekao je da ova zajednička transakcija poduhvat predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje prisustva ove dvije kompanije.

Ekskluzivni finansijski savjetnik kompanijama "Karlovske mineralne vode" i "Pepsiko" u ovoj transakciji je Rajfajzen banka, dok su pravni savjetnici "Kliford čens" i Јanković Popović Mitić.

 


Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog