Vijesti

Pandža priznao da je zloupotrebio ime Milana Tegeltije

Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH, koji je danas ispitan u Tužilaštvu BiH u aferi "Alešević", priznao je tužiocima da je sve što je radio, radio u svoje ime i da Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, nema nikakve veze s tim, saznaje Avaz iz izvora bliskih Tužilaštvu.

Pandža je tokom ispitivanja priznao da je zloupotrebio ime Milana Tegeltije, da je novac koji je uzeo, uzeo isključivo za sebe i da s tim događajem predsjednik VSTS nije imao nikakve veze, te da o tome uopšte nije bio upoznat.

Avaz sazanaje da je Pandža ispričao tužiocima da u ovom događaju nije postupao kao službeno lice i da se izvinio za sve neprijatnosti koje je prouzrokovao Tegeltiji i njegovoj porodici.

Pandža je rekao da je ovom izjavom u Tužilaštvu BiH skinuo veliki teret sa sebe, a posebno se izvinio Milanu Tegeltiji i Vladi Јurišiću, koji se nalaze na snimku koji je objavio portal Žurnal.

Na kraju je dodao da se iskreno kaje za probleme koje je napravio Tegeltiji, ali i svojoj porodici i prijateljima, zbog čega sada trpi osudu javnosti.

On je tužiocima dobrovoljno predao i privatni telefon.

 

Izvor: avaz
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog