Vijesti

Na putevima Srpske radarske kamere u neobilježenim policijskim vozilima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavilo je u Banjaluci sistem radarske kamere ugrađen u neobilježena policijska vozila koja će se koristiti za mjerenje brzine vožnje.

Ova vozila naći će se već od sutra na putevima Srpske radi sprečavanja prekoračenja brzine vožnje i sankcionisanja vozača. 

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je, na predstavljanju ovog sistema, da će vozila sa radarskim kamerama biti parkirana i mjeriti brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku nakon čega se obrađuju podaci i šalju vozačima ako su prekoračili dozvoljenu brzinu.

- Uređaj može raditi u pokretu pri čemu mjeri brzinu svih vozila u dolasku i odlasku, kao i u pokretu kao presretač uz direktnu kontrolu policijskih službenika kada se na licu mjesta sankcionišu vozači - pojasnio je Ćulum.

Prema njegovim riječima, vrijednost nabavljenih uređaja je 177.000 KM.


Opremu je za potrebe MUP-a Republike Srpske nabavila Agencija za bezbjednost saobraćaja, a na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društava za osiguranje iz Federacije BiH.

Direktor Agencije, Milija Radović, naglasio je da je brzina uzrok svake druge saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim ili poginulim licem. Kaže da će nabavljeni uređaji doprinijeti sigurnosti na putevima i da će spasiti mnogo života.

Radović je pojasnio da su nabavljeni radari najnovija tehnologija koja evidentira prekrašaje vozila i u dolasku i u odlasku, sa dovoljne udaljenosti, tako da nijedno vozilo koje je u prekršaju neće ostati nezabilježeno.

 

Izvor: rtrs
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog