Sport

Jović: "Od malena sam bio navijač Real Madrida, to je najveći klub na svijetu"

"Daću sto posto od sebe da pokušam da pomognem timu da postigne sve ciljeve", rekao je novi igrač Real Madrida.

Luka Jović se obratio medijima nakon prezentacije u prostorijama za novinare u Santiago Bernabeu. Direktor Institucionalnih odnosa je rekao: "Zadovoljstvo je pozdraviti Vas u Real Madridu u ime svih nas koji smo dio kluba. Vi ste se žrtvovali da budete ovdje i zahvaljujući vašem trudu i talentu ispunili ste svoj san da nosite ovaj dres. Želimo Vam sve najbolje i uvjereni smo da vas ovdje čeka puno uspjeha.

Jović je zatim objasnio svoja prva osjećanja kao igrač Reala: "Ja sam najsrećniji mladić na svijetu. Veoma sam srećan što pripadam najvećem klubu na svijetu i nadam se da ću ispuniti očekivanja. Nevjerovatan je osjećaj izaći na teren i igrati za ovaj tim. Biti ovdje je nešto posebno.

Pokušaću dati sve od sebe, igrati što je moguće više i pokazati najbolje što mogu. Ovdje sam da igram, da se borim i nadam se da ću imati vremena da pokažem šta mogu učiniti. Pokušavam se fokusirati na teren i ispuniti očekivanja. Priča je postala veća i mediji su o tome puno pisali. Veoma sam srećan što sam ovdje i nadam se da će iduća sezona biti bolja za Real Madrid jer znam da prošla sezona nije bila baš dobra".

Poruka za fanove

"Ovo je najveći klub na svijetu i veliko mi je zadovoljstvo igrati ovdje. Ja ću dati 100% i pokušaću da pomognem timu da postignemo sve što možemo".

Da li ste spavali u dresu Real Madrida?

"Da. To je istina. To mi je dao prijatelj mog oca i od kada sam bio dijete, bio sam obožavalac Real Madrida. Čim sam saznao za ponudu, odmah sam je prihvatio. Nisam znao ni za kakvu drugu ponudu od drugog tima".

Takmičenje u ekipi

"Veoma je velika, ali uz naporan rad mogu dobiti priliku, ako to iskoristim, ostaću,a ako ne onda će to biti moja krivica. Moram puno naučiti. U ovom klubu igraju vrhunski igrači i ja moram da učim od njih i da se poboljšam.

Jedina stvar koja me je danas prepala je bila da se pojavim na terenu, ali bilo je sjajno i nadam se da će fanovi uzvikivati moje ime".

Pohvala za Azara

"On je fantastičan igrač i jedan od najboljih na svijetu. Biće mi zadovoljstvo dijeliti s njim svlačionicu".

Benzema

"On je jedan od najboljih napadača. Kada je stigao ovdje, ja sam imao 11 godina i nadam se da ću mnogo naučiti od njega. Mogu igrati sa njim, ali trener će odlučiti šta je najbolje za tim".

Idealni položaj i fudbalski uzori

"Još nisam razgovarao sa trenerom. Igrao sam kao drugi napadač ali i kao jedini napadač. Moj uzor u Real Madridu bio je Ronaldo i sada ne želim nikoga izabrati iz tima jer smo svi suigrači".

Broj golova?

"Bilo bi dobro ponoviti broj od ove godine, daću sve na treningu da bih dobio minute u igrama".

Pet golova u meču sa Ajntrahtom

"To je bio jedan od najboljih perioda iz prošle sezone. Nadam se da ću ponoviti nešto takvo sa Real Madridom".

Koji naslov želite da osvojite sa Real Madridom?

"Liga šampiona".

Njegov karakter

"Ja sam stidljiv, ali ne želim puno pričati o sebi."

 

Izvor: realmadrid.com

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog